Hoyzer Boyz vann måstematch

Det var inledningsvis både nervöst och skakigt spel i sexpoängmatchen mot VIP Srbija. Men Svarta Gamens lag ryckte upp sig, tog chansen och hänger med i toppstriden efter vinst med komfortabla 3-0.


Ännu en vårdag med svängigt väder hade stabiliserats i solig afton då gulklädda Hoyzer Boyz ställdes mot blåvita VIP Srbija. Inledningsvis svänger matchen en del också, men inte på det sätt Svarta Gamens lag önskat. Man uppträder virrigt, nervöst, har svårt att hitta positionerna och ser ut att vara på väg att bjuda in motståndarna i matchen. Likväl är det Hoyzer som skapar chanserna. Ola Wiklander får skottläge nära mål, men går på kraft varpå avslutet missar målramen.

Klas ”Frälsarn” Jonsson, seriedebuterande efter sin skada, har nästa läge där han gör sin back men inte riktigt får träff på den studsande bollen som istället går rakt på målvakten. Näst på tur är Emil Kaneko Bertz som på ett inspel drar till med högersläggan, men bollen sveper decimetern över målet. Hoyzer radar upp lägen, men motståndarna är allt annat än ofarliga då de anfaller. Deras kvicke yngling har lekstuga inledningsvis och Niclas Josefsson får göra ett par parader efter tveksamheter i den hoyzerska backlinjen. Matchen står och väger och det känns som att första målet blir ett mycket viktigt sådant.

Lyckligtvis kommer det fort, glädjande och inte helt överraskande genom Ola, som snappar upp ett bra inspel på djupet från Hasse Håkansson, vänder bort sin bevakare och skickar in lädret i nätmaskorna. Ett oerhört förlösande mål som lyfter hela laget. Plötsligt spelar man med en helt annan pondus och kommunikation, tålmodigt och med det fokus som stundtals saknats i matchens inledning. Hoyzer får bättre koll på motståndarnas anfall, vänder spelet metodiskt och trycker på för tvåan.

Zocherman var tillbaks och dominerade på mittfältet, Ola målade återigen

Den kommer också efter ett misslyckat Srbija-anfall, men denna gång genom att Niclas observerar att Klas har massor med yta på topp. Hoyzerkeepern skickar en lång utspark som Svarta Gamens nummer tio elegant tar ner, rycker ifrån ena backen och på ren kraft trycker undan den andra, för att därefter iskallt placera den i motståndarmålvaktens högra hörn. ”Frälsaren” har återuppstått! 2-0 ger naturligtvis ännu mer råg i ryggen och arbetsro för Hoyzer Boyz, som tar med sig resultatet in i pausen.

Då andra halvlek tar vid är det uppenbart att de gulklädda lagt den darriga inledningen bakom sig. Man har stenkoll på motståndarnas anfallsförsök och låter bollen göra jobbet. VIP Srbija har bara ett tempo i sig vilket försvårar för dem att ändra matchbilden och de får allt längre mellan lagdelarna då ork och humör börjar sjunka mot oroväckande låga nivåer. Mittfältet tas över till hundra procent av Hoyzer Boyz som kan göra lite som de vill. Man säkrar hemåt för att inte bjuda den dröjande motståndartrion på något, men fortsätter också att skapa de bästa chanserna framåt.

Men trots mängder med lägen krävs det en fast situation för att trean ska komma. Hoyzer får en frispark ett par meter utanför straffområdet. Srbija-målisen ställer muren men lämnar en rejäl lucka i sitt eget hörn. En uppmärksam Emil släpper frisparken till Bjornar Berger som med sin vänster mycket vackert smeker in en skruvad boll runt muren och en paralyserad motståndarmålvakt. Hoyzer är dock inte mätta utan drabbas snarare av nån sorts åkomma som på patologisk lingo brukar gå under beteckningen målkåthet. I detta fall är det bara positivt, då Svarta Gamens förkämpar tidigare haft en tendens att inte våga ta avslut. Dessvärre resulterar den inte i fler mål, men 3-0 i en måstematch är mer än väl godkänt.

Bjornar och Emil, arkitekterna bakom 3-0-målet

Hoyzer Boyz tillhör nu den kvartett lag som har slagläge inför resten av vårsäsongen. Åsen FF toppar, fortfarande med full pott, men har en tuff avslutning innan serien vänder, dels mot två av de närmast jagande lagen; Ivar Lo Park Rangers och FC Bärsilåda. Fjärdeplacerade Hoyzer Boyz har lite lättare motstånd i form av Långbro IF och Pojkar Blir Män. Därefter börjar serien om med möten med de två nämnda toppantagonisterna i heta sexpoängsmöten innan det är dags för sommaruppehåll. Bara truppen håller ihop och vi slipper fler skador kan det bli en rolig och garanterat spännande avslutning på serievåren!