Hoyzer Boyz jagar tredje raka

Hoyzer Boyz har hakat på toppstriden med fyra ytterst viktiga matcher kvar innan sommaruppehållet. Vill man fortsatt frottera sig bland lagen kring övre strecket är det bara seger som gäller mot nästjumbon Långbro IF.

På onsdagen väntar nästa utmaning för Hoyzer Boyz, som har medvind efter två raka segrar. Detta mot relativt svaga lag och ska man titta på tabellen finns inte mycket som talar emot att Svarta Gamens lag ska skörda den tredje på raken mot Långbro IF. Just detta får dock undertecknad att rysa lite av obehag. Hoyzers hybris och förmåga att underskatta och underprestera då det gäller är numer ett vedertaget faktum. Mycket viktigt att Hoyzerspelarna har ordning på skallen redan från avspark och snabbt kommer in i matchen.

Seriens enda poängförluster har främst skett pga dålig fokus och att man inte förmått leva upp till spelplanen och handen på hjärtat har det sett lite skakigt ut även i de mest solklara av vinstmatcherna. Naturligtvis skriver jag detta främst för att ta ner högmodiga Hoyzers på gruset och inse att de inte kan leva på gamla meriter. Långbro får inte underskattas!

Gamens gäng peppar för tre poäng

Något som talar för Hoyzer Boyz är dock att man börjar få kontinuitet i truppen igen efter den katastrofala skadeperioden som stundtals ställt halva laget på sjuklistan. Det är fortsatt bekymmersamt på backsidan där skador och dålig träningsnärvaro kan sätta käppar i hjulen för Hoyzer.

Situationen i tabellen är både raffinerad och prekär. Hoyzer måste verkligen vinna för att inte tappa mark i toppstriden, där man tillsammans med FC Bärsilåda och Ivar Lo Park Rangers står på exakt samma poäng och målskillnad. Åsen FF leder som bekant och vet fortfarande inte hur det känns att tappa poäng. Kanske är det dags då de ställs mot jagande Bärsilåda som varit starka på slutet. Bekymmersamt för dem är dock skadan på deras stora dominant vars medverkan är osäkert med tanke på gångstil och kylförbandet mot låret efter förra omgången. Toppmötet går av stapeln precis innan Hoyzers match – missa inte den!

Intressant läge i tabellen, där blott antal gjorda mål skiljer tvåan, trean och fyran åt

Med toppkonkurrenternas inbördes möte finns det alltså chanser för Hoyzer Boyz att ta viktiga poäng och placeringar i toppstriden, men för detta krävs naturligtvis seger. Och det går inte att hymla om att allt annat än seger är en smärre skandal. Motståndarna Långbro IF har bara mäktat med ett mål framåt och ligger näst sist i tabellen. Men återigen ska de inte underskattas.

Långbro har ett helt ok grundspel, skaplig teknik, men väldigt svårt att förvalta sina målchanser. Stundtals får de enorma avstånd mellan lagdelarna, samt dräller betänkligt med bollen då de sätts under press, vilket Hoyzer säkert vet att utnyttja. Efter att ha bevittnat dem i all korthet känns det ändå som ett lag som borde kunna ställa till med problem också för topplagen, bara de får igång målskyttet. Låt oss dock hoppas på att detta dröjer till nästa vecka.

Hoyzer hoppas att supportrarna sluter upp denna förväntat vackra första kväll i sommarmånaden juni, tillika dag före långledighet. Räkna med ölhäng, fotbollsfest och grusdamm!

Hoyzer Boyz vs Långbro IF
Onsdag 1 juni 20.30
Johannesdals BP, Vårberg