Hoyzers segertåg tuffar på

Svarta Gamens lag Hoyzer Boyz går för närvarande som tåget. Åtminstone resultatmässigt där man efter tre raka segrar greppat andraplacering i tabellen. På onsdag ställs man ånyo mot ett lag som haft det tuffare och kan titulera sig som nästjumbo: Pojkar Blir Män.

Omgående efter förra veckans match och segeröl med spelarna drog Redaktionen iväg på en välförtjänt fisketur. Det av många emotsedda referatet lades liksom Hoyzerbiran på is, men nu när långhelgen är över och vi åter sitter vid skrivmaskinerna känns det inte mer än rätt att göra rätt för sig. Således inleder vi peppen inför denna veckas seriematch med en kortare sammanfattning av förra onsdagens batalj.

Hoyzer Boyz var naturligtvis storfavoriter mot Långbro IF, ett favoritskap man ytterst sällan bär upp särdeles väl. Så också denna gång. Första halvlek är en tämligen trist historia präglad av förvirring i positionsspelet där man långa stunder inte tycks veta vem som ska spela var. Trots att spelet hackar betänkligt är det Hoyzer som äger matchen, men likväl känns ledningsmålet som en enorm lättnad, ett andrum i ett hav av frustration och ångest. Albin Hagberg vinner sin kant och kan mer eller mindre fri lägga en pass till Ola Wiklander vid bortre stolpen, som skytteligaledaren bara har att styra in till 1-0.

Det var i ärlighetens namn det enda riktigt bra i en halvlek de flesta med ett dunkande gamhjärta gärna glömmer illa kvickt. Andra halvlek ser mer positiv ut, med tydligare linjer i spelet och bättre press på motståndarna. Chanserna kommer också, men Per Levins närskott räddas av målvakten, och Jacob Zochermans stenhårda nick på hörna går strax över målställningen.

När tiden rinner ut satsar Hoyzer alltmer på att säkra de tre poängen och det ser ut att bli en uddamålsseger ända in på stopptid. Men plötsligt blixtrar det till: Emil Kaneko Bertz vinner boll på vänsterkanten, avancerar och slår en väl avvägd passning till Klas Jonsson som med en tvåfotsdribbling i fart fintar bort sin back och ensam med motståndarmålvakten stöter in tvåan. Det är också det sista som händer innan rättskiparen, för dagen i såväl keps som solglasögon, blåser av tillställningen. Hoyzer Boyz tredje raka seger är ett faktum!

Med detta tog sig Svarta Gamens lag upp på en andraplats, på bättre målskillnad än Ivar Lo Park Rangers som denna vecka möter seriesuveränen Åsen FF. ÅFF fick en 5-0-seger till skänks efter att den fjärde av toppkonkurrenterna, FC Bärsilåda, lämnat walkover i toppmatchen. Nu återstår bara en omgång innan serien vänder och för Hoyzers del är det återigen en nästjumbo som står på tur; Pojkar Blir Män som senast blev första lag att torska mot Panellinios Slim Boys.

Liksom förra veckans motståndare har Pojkar Blir Män haft svårt att ta vara på chanserna och göra mål: en trea i målskörden skrämmer knappast slag på någon motståndare. Men enligt fotbollens oskrivna naturlagar lossnar det alltid, inte sällan genom den sk ketchupeffekten. Dessutom kan de enligt egen utsago räkna med ett par riktigt tunga comebacker på toppspelare i truppen, vilket för bottenlag ofta kan göra enorm skillnad. Hoyzer får således se till att vara vakna från minut ett, vara noggranna, spela sitt eget spel och inte sjunka ner i motståndarnas allt som oftast låga tempo. Som mot alla desperat krigande lag kring nedflyttningsstrecket måste man också ha koll på spelomställningar och kontringar. Gör man allt detta borde fjärde raka segern vara inom räckhåll.

Niclas Josefsson har varit suverän och hållit nollan två raka matcher, där han ställts mot svårigheten att långa perioder stå overksam för att sedan tvingas till explosionsartade ingripanden. Ola Wiklander är som sagt i målform igen och Klas ”Frälsaren” Jonsson har strutat i bägge sina matcher efter comebacken. Nu hoppas vi givetvis att fler i laget än dessa herrar är sugna på att skriva upp sig i poängprotokollet, men också att alla Hoyzers jobbar för varandra över hela planen. Det enda som egentligen oroar är den taskiga träningsnärvaron, samt skadorna på backlinjen som ställer till det rejält med ovana vikarier på viktiga positioner. Bristen på kontinuitet i det egna laget känns som det största hotet mot en trepoängare på onsdagsaftonen.

Hoyzer Boyz vs Pojkar Blir Män
Onsdag 8 juni 18.15
Johannesdals BP, Vårberg