Ny komfortabel Hoyzerseger

Hoyzer Boyz hade inga problem att bemästra nästjumbon Pojkar Blir Män. Slutresultatet 2-0 var däremot rejält i underkant. Fyra ramträffar och otaliga idiotlägen var det som skiljde Svarta Gamens förkämpar från historiens första tvåsiffriga seger.

Att det ösregnat större delen av dagen var inget som märktes ute i Vårberg, där Johannesdals grus var lika snustorrt som vanligt. Solen sken och den tidiga matchstarten gjorde att många spelare kom springande i sista stund. Värst var det för Hoyzers keeper Niclas Josefsson, som inte hann till avspark och således petades till fördel för seriedebuterande reservmålvakten Marcus Hedman. Pojkar Blir Män tvingas spela helt utan avbytare vilket Hoyzerspelarna redan efter uppvärmningen konstaterar kommer bli extremt tungt för dem i den klibbiga sommarhettan.

Den solglasögonförsedde rättskiparen blåser igång matchen och Hoyzer tar omedelbart tag i spelet, rullar runt tålmodigt och inser snart att de kan göra lite hur de vill mot ett passivt motståndarlag. Dessa släpper kanterna nästan helt och det är också där Svarta Gamens lag börjar operera och skapar de första farligheterna. Pojkar Blir Män har å sin sida desperat svårt att få till något organiserat spel, pressas högt upp i banan och tvingas till chansartade uppspel, rensningar och misstag.

Hoyzer tillåts både springa och spela sig igenom motståndarnas passiva mittfält

Det känns som att det bara är en tidsfråga innan Hoyzer ska lyckas sätta ett inspel på en medspelare i boxen och göra det så psykologiskt viktiga ledningsmålet. Vi behöver inte vänta länge. Hasse Håkansson får ett läge och avlossar en boll som studsar ut till Albin Hagberg som ur snäv vinkel får sätta sitt första mål i Hoyzertröjan. Efter det förlösande målet väntar man sig att Hoyzer Boyz ska våga spela ut än mer och att bollarna mer eller mindre ska rulla in i motståndarmålet av sig själv. Så blir det naturligtvis inte.

Istället tycks man tappa fokus, backa hem med mittfältet och tappa den höga press man sagt att man ska hålla. Plötsligt hittar Pojkar Blir Män ytor att spela på, medspelare att passa och lägen att skjuta. Riktigt farligt blir det då en motståndare lyckas trixa sig förbi på kanten och sånär överraskar Marcus med att försöka sätta den i den lilla luckan vid hans första stolpe istället för att göra ett inspel i boxen. Som tur är för Hoyzer träffar bollen målställningen, studsar ut och kan rensas undan.

Hoyzer Boyz har en direkt svag period där man helt tappar presspelet, men ett konstmål av Ola Wiklander ger ny luft under vingarna. Återigen är det Hasse som trycker iväg bollen in i röran framför målet. Returen studsar upp högt och oberäknerligt, men Ola vrider runt sin egen axel och träffar bollen halvliggandes i luften. Pang! 2-0! Motståndarna gör ett nytt försök att rycka upp sig och i första halvlekens sista sekunder lyckas de filma till sig en femminutersutvisning på målskytten Albin efter att han tryckt till lite med axeln i en löpduell. Utvisningen hinner dock inte exekveras innan domaren blåser av för halvtid.

Triss i nyförvärv, där Marcus höll nollan i sin seriedebut och Albin satte första målet

Pga det numerära underläget bestämmer man sig för att spela kompakt försvarsspel, men då motståndarna knappt gör några ansatser att anfalla är det ändå Hoyzer som fortsätter att vara det bollförande laget. Man kan utan att överanstränga sig spela av de fem minuterna och med fullt lag på plan är det inget snack om vilka som bestämmer. Hoyzer radar upp chanser, men stolparna och en storspelande målvakt står i vägen för fler mål denna afton.

Pojkar Blir Män är märkbart trötta och orkar inte med mer än ett par tafatta kontringsförsök som relativt enkelt avstyrs. Marcus har faktiskt inget att göra på hela andra halvlek, mer än att lägga ett par insparkar. Hoyzers hetsporre Jacob Zocherman lyckas däremot i vanlig ordning hamna i onåd hos domaren.  Detta efter att rättskiparen åter visar prov på fingertoppskänsla, kreativa regeltolkningar och kunskap i kuriösa regler efter att Jacob fått en sträng tillsägelse om att hans i ett ohotat ögonblick lekfulla trixande med bollen faktiskt kan rendera ett gult kort. På nåt vis både kvällens komiska höjdpunkt och lågvattenmärke i en och samma incident.

Hoyzers lagmaskin fortsätter obönhörligt mala ner motståndarna

Nåväl, trots att siffrorna kunde och borde ha varit betydligt större tog Hoyzer Boyz sin fjärde raka seger och är nu enda lag att hänga på Åsen FF i toppen. Den tredje toppkandidaten Ivar Lo Park Rangers fick se sig slagna av seriesuveränerna med uddamålet och tidigare så heta utmanaren FC Bärsilåda verkar åter ha kastat in handduken. Återstår att se om Bärsilåda tar sig samman och ställer ett lag på plan nästa vecka då serien börjar om och Hoyzer Boyz kommer på återbesök. En ny walkover innebär att de stryks ur serien vilket kan ställa till det rejält i toppstriden.