Hoyzer Boyz förlorare på pappret

Det många befarat besannades under måndagen, då det bekräftades att FC Bärsilåda kastat in handduken för gott. Samtliga matchresultat där dessa figurerat stryks således, vilket är extra surt för Hoyzer Boyz som snuvas på sin andraplacering, trots att de är enda lag att ha besegrat Bärsilåda.

Inte helt oväntat kom så beskedet som ställer till det i tabellen. FC Bärsilåda utgår efter att ha varit något av seriens hetaste lag. Men precis då de skulle möta tabellettorna Åsen FF kom den första walkovern. Inte heller förra veckan ställde de något lag på banan, varför det redan på förhand var klart att ytterligare en walkover mot Hoyzer Boyz på onsdag skulle innebära att laget ströks helt ur serien. Nu blir det således ingen match för Svarta Gamens lag denna vecka.

Hoyzer Boyz slog FC Bärsilåda med 3-0, tillika enda lag i serien att vinna mot dessa

Det som till en början såg ut som ett vältajmat WO-resultat för Åsen har således blivit till en förlust för förra veckans tabelltvåa Hoyzer. Inte nog med att Bärsilåda på förhand såg ut som ett av de lag som innan den inställda matchen borde ha kunnat sno för toppstriden viktiga poäng av tabelledarna, nu stryks dessutom Hoyzers 3-0-seger mot Bärsilåda från premiäromgången. Från Hoyzerhåll kan man förstås hävda att det varit mer ”rättvist” om resultaten fått stå kvar, eller rentav samtliga lag tilldömts 5-0 i återstående matcher mot avhopparna, men nu är inte reglerna sådana vilket bara är att acceptera.

Hur man än vrider och vänder på det är de stora vinnarna på den trista historian de som förlorat poäng mot Bärsilåda. I toppstriden innebär det främst att Ivar Lo Park Rangers som genom ett trollslag knappar in tre pinnar på såväl Åsen som Hoyzer, som de dessutom passerar och återigen i högsta grad är inblandade i kampen om de ädlare platserna.

Tabellen efter omräkning – Hoyzer tappar inspelade poäng och sin andraplats

Svarta Gamens förkämpar är å andra sidan det enda laget som besegrat FC Bärsilåda i matchspel, och torde tveklöst vara de stora förlorarna på röran i tabellen då man åtminstone tillfälligt förlorar sin välförtjänta andraplacering. Hoyzer Boyz har dock chansen att ställa ting till rätta då de nästa vecka möter just Ivar Lo Park Rangers i ett hett sexpoängsmöte, tillika sista matchen innan sommaruppehållet. Låt oss hoppas att fortsättningen av serien avgörs på gruset och inte av dropouts och ett något stabbigt regelverk!

Korpenkansliet låter meddela att de i dagarna kommer att uppdatera spelschemat för de återstående omgångarna.