Äntligen seger för Hoyzer Girlz

Anna Fernlund blev stor matchhjälte med sina tre mål då Hoyzer Girlz tog säsongens första seger. Regn, rusk och en tappad tvåmålsledning kunde inte stoppa Svarta Gamens lag som nu verkar ha kommit igång på allvar.

Plötsligt lossnade det! Sex matcher tog det, men på tisdagskvällen tog Hoyzer Girlz äntligen årets första seger i serien. Man kan undra vad som gjordes rätt den här gången som inte gjort tidigare, vilket vi också frågade lagkapten Anneli Lindgren efter matchen:
– Först och främst så gjorde vi mål! Dessutom pratade vi på plan och alla gav allt!

Det var annars lite darrigt inför match då Hoyzer Girlz helt saknade avbytare. The Balls var lite av favorit inför matchen då de åtminstone två gånger om lyckats med det som Svarta Gamens damer inte ännu mäktat med: att vinna. Men när matchen startar får Svarta Gamens damer igång flytet i takt med att det börjar regna mer och mer.

Snart ger det också resultat. En ballongboll från vänsterkanten på inspark av Anneli Lindgren söker sig in mot Hedvig Westlingi straffområdet, som förlänger bollen till Anna Fernlund som trycker in det förlösande ledningsmålet. Men det ska komma mer! Efter kort inspark nere vid hörnflaggan kan samma Anna sätta 2-0 bakom målvakten i The Balls, vilket också blir halvtidsresultatet.

Anna Fernlund stor matchvinnare med sina tre mål

Övertygande spel och målövertag för Girlzen i halvtid, således. Men The Balls har inte givit upp:
– Tyvärr tappade vi tempot och började slarva i början av andra halvlek, berättar Anneli.
Hoyzer tappar spelet och straffas tämligen omgående. 2-1-reduceringen kommer efter en retur och misslyckad rensning i eget straffområde. Som om inte det vore illa nog slinker kvitteringen in strax därefter. 2-2 och The Balls har ätit upp Hoyzer Girlz målövertag från den fina inledning av matchen.

Fem minuter återstår och Girlzen börjar tappa modet och se matchen rinna dem ur händerna. Så får tvåmålsskytten Anna F plötsligt tag på en boll direkt från utspark och kunde peta den rakt in med en äkta tåfjutt. Naturligtvis stort jubel i Hoyzer, som kämpar i vätan för att behålla ledningen matchen ut. Domaren blåser av och Hoyzer Girlz har med 3-2-segern tagit sin första trepoängare för säsongen. Stor segerorganisatör var naturligtvis Anna Fernlund med samtliga Girlzens mål, men hela laget ska hyllas för en hjäteinsats där man utan avbytare stod upp till lagets devis i regnet och kämpade hela vägen in i kaklet och ner i gruset.

Med segern har Hoyzer Girlz tagit poäng i tre raka matcher och tar sig med segern över det fruktade nedflyttningsstrecket med en match mindre spelad. På tisdag nalkas dubbelmatch och chans att mer än fördubbla poängskörden och klättra ytterligare i tabellen.
– Vi siktar på sex poäng, avslutar Anneli bestämt.