Hedersam förlust för Hoyzer Girlz

Inte helt oväntat blev det på tisdagskvällen stopp på Hoyzer Girlz segersvit. För motståndet stod nämligen seriesuveränerna Andrea Doria Damer, laget som aldrig förlorat i korpsammanhang. Trots detta var det mest positiva tongångar i Hoyzer efter målkalaset.

Svarta Gamens damer har verkligen lyft, från en jumboplats och noll mål framåt, till en fjärdeplats med räckvidd att faktiskt utmana topplagen om uppflyttning. Senast slog man andraplacerade Runa BK med klara 3-0 och hade med detta en liten chans att haka på i toppstriden. Men för att göra detta var man då tvungna med ett näst intill omöjligt uppdrag, något inget lag lyckats med: Spöa Andrea Doria Damer!

Doria visste inför matchen fortfarande inte förlust smakar, slog Girlzen med 3-0 i våras, men tappade nyligen något oväntat sin första poäng i seriespelet. Formlaget Hoyzer kände att om de skulle ha en chans så hade de den nu, mot en motståndare som kanske inte presterat på topp under hösten. Tyvärr kom dessa förhoppningar på skam. Slutsiffrorna skrevs till klara 6-2 i Dorias favör, men mungiporna var ändå inte enkom nedåt bland Girlzen. Hoyzers lagkapten Anneli Lindgren berättar:
– Andrea Doria är jävligt effektiva och vi var egentligen chanslösa. Inledningsvis tappade vi rejält i det defensiva spelet, då mittfältet gick bort sig. Dessutom var vi helt borta på fasta situationer. Men vi kom igång med försvarsspelet i andra halvlek, men då var det förstås redan för sent. Samtidigt var det starkt av oss att i alla fall sätta två kassar.

Hoyzer Girlz lyckades inte stoppa Andrea Doria Damer denna gång heller

Inte blev det bättre av att nyförvärvet Emelie Dawrin fick känna på den styvmoderliga nivån på rättskiparens bedömningar av närkampsspel i damkorpen:
– Det var en riktigt löjlig utvisning – Emelie själv blev helt chockad. Hon gick in axel mot axel med motståndaren intill sidlinjen. Doriaspelaren ramlade och ropade ”AJ!” och då vet vi ju hur det går på den här nivån…

Men Hoyzer Girlz lyckades stå emot anstormningen i samband med det numerära underläget, inte minst tack vare Lollo Jonsson, som gjorde en bejublad comeback efter sin knäskada i Hoyzermålet. Trots sex insläppta hyllade lagkamraterna henne som matchens spelare. Lollo själv var mer blygsam:
– Som målvakt är man egentligen bara nöjd när man håller nollan. Men jag är skitstolt över lagets insats. Vi visste att det skulle bli hårt och kämpade bra. Dessutom gjorde vi två mål på dem, vilket inget annat lag lyckats med i årets serie.

Anna Fernlund både spelade fram och målade

Petra Åslund fick se sig som målskytt för andra matchen i rad, då hon framspelad av Anna Fernlund kunde sätta bollen i tillspillogivet mål. Anna stod själv för det andra målet då hon på sitt karaktäristiska vis krängde sig förbi på kanten och sköt bollen i mål via en motståndare. Förlusten torde inte ha satt några större hack i Hoyzer Girlz hybris och självförtroende när man nu kan se fram emot seriens slutspurt, närmast med sexpoängsmatch mot tredjeplacerade The Flamingos