Coach Edgren inför slutspurten

Det blev en smått kaotisk avslutning på förra veckans match, då motståndarna protesterade häftigt mot Hoyzers sena segermål. Klas ”Frälsaren” Jonsson nekade till att han frälst laget medelst otillbörlig handpåläggning och när man på onsdagskvällen ställs mot jagande VIP Srbija är fokus helt på en ny trepoängare.

Hoyzer Boyz är hett villebråd såhär på höstkanten. Man parkerar nämligen på den andra åtråvärda uppflyttningsplatsen efter i princip klara seriesegrarna Åsen FF. På onsdagskvällen möter man ett av de två lag som har en chans att snuva Svarta Gamens lag på konfekten: VIP Srbija. Hoyzer Boyz nytillträdda coach Mikael Edgren ser med tillförsikt på slutspurten:
– Vi har ett bra läge. Håller vi spelet och energin uppe så ser jag inga anledningar till varför vi skulle tappa några poäng på de tre matcherna.

Alla spekulationer om att laget skulle vara psykiskt instabilt, lida av målfrossa och fokusera på tveksamma domslut istället för att spela boll avvisar coach Edgren bestämt och lägger skulden annorstädes:
– Hetsigheterna senast handlade mest om en partisk pajasdomare, samt ett motståndarlag med självbehärskning som dagisbarn överglänser med råge. Hoyzer skötte sig exemplariskt. Psyket och lagmoralen har bara, om möjligt, förstärkts av incidenterna. Spelmässigt ska vi våga ta avslut snabbare, så att inte lägena får passera och fylla på med fler spelare i boxen. Och det viktigaste: ha tålamod att spela vårt eget spel, våga lita på våra medspelare och att alla känner till spelidén. Då sitter bollen till slut. Det här är en match där det kommer vara helt upp till oss om vi vinner eller inte.

VIP Srbija vs Hoyzer Boyz
Ons 7/9 kl 18.15
Johannesdals Bollplan, Vårberg