Coach Edgren rasar efter fiaskot

Dagen efter Hoyzer Boyz storförlust var det många med ett dunkande gamhjärta som var lite extra tunga i själen. Hur kunde det gå såhär illa? Vi bollade frågan vidare till lagets coach Mikael Edgren, som inte var sen att plocka fram sågen. Dock inte mot de egna spelarna, utan mot domaren.

Din analys efter storförlusten?
– Vi började bra och jag tycker matchen artade sig på ett sätt som vi räknat med. Till och med efter deras två något slumpartade mål i första halvlek så kändes det tryggt – vi hade ju spelet. Men när vi sedan gick ut i andra halvlek så började vi återigen stressa, vi tappade vårt spel samtidigt som de var väldigt duktiga i sitt omställningsspel. Att siffrorna blev så stora handlar mest om att vi var tvungna att blotta oss för att jaga reducering och kvittering.

-En mycket tråkig sekvens i matchen som jag vill lyfta var John Hardy Hollingworths gula kort i andra halvlek. Återigen klev domaren in i händelsernas centrum genom att visa ut en av våra spelare för något som knappt var frispark. Horribelt! Utan den utvisningen så hade vi haft en mycket större chans att ta in underläget. Det är dags för Korpen att öppna ögonen och göra något. Det är en skam för hela serien att behöva spela med en så inkompetent domare. Något som däremot var beundransvärt var att se lagets hunger i slutminuterna; att alla kämpade så hårt och gav allt med bara några få minuter kvar och fyra måls underläge. Det var stort och betryggande inför framtida bataljer. Vi ger oss aldrig!

Virrigt värre i Hoyzer efter utvisningen

Vad hade du/laget kunnat göra annorlunda?
– Jag kunde varit tydligare i hur vi skulle spela när vi fick en utvisning; jag fokuserade för mycket på domslutet i sig än åtgärderna därefter och brast i att ge laget de instruktioner som behövdes. Vi tappade i vårt spel i och med detta. Som lag måste vi bli ännu tryggare hur vi vill spela. Visst, vi kunde säkert ha nått större framgång i den här matchen med ett mer direkt spel, men poängen är att vi har valt ett spelsätt och vi måste hålla oss till det – till 100 procent. Gör vi det så kommer vi bli framgångsrika, men så länge vi tvekar i vårt utförande så kan det kanske verka ineffektivt. Det finns där, det handlar bara om tålamod.

Det ryktas om interna sprickor angående hur lagets ska spela och vilka positioner vissa spelare ska ha. Kommentar?
– Det stämmer inte. När man är en så stor klubb som vi så är det många som vill tycka – och tyvärr många som vill sabotera, bl a genom att sprida falska rykten likt detta.

Hur kommer man vidare efter en resultatmässig förnedring av det här slaget?
– Man reser sig upp, borstar av sig, tar en klunk malt och blickar vidare mot nästa utmaning. Jag tycker laget tog det bra efter matchen och jag är inte särskilt orolig.

Man ställs närmast mot Långbro IF som skrällslog jagande Ivar Lo Park Rangers. Vad vill du att laget ska tänka på inför den matchen?
– Jag vill att laget ska fortsätta tänka på det vi pratat om. Det finns ingen anledning till att lägga om planen i det här skedet. Träningsnärvaron kommer att vara viktig för samtliga spelare.