Hoyzer Girlz upp på tredje plats

Det var ett till Hoyzer Girlz med taggtråd i magen som mönstrade Kärrtorps grus inför sexpoängmötet med Flamingos. Det delikata tabelläget innebar att matchen inte bara gällde poäng, utan vilka som skulle ta platsen bakom toppduon.

 Efter föregående veckas förlust var hela laget taggat till tänderna inför matchen mot Flamingos. Det märktes direkt från start då Hoyzer Girlz snabbt tog kommandot, höll hög press och det dröjde inte länge innan första målet kom. Emilie Dawrin fångade upp bollen på mittplan och nickade fram bollen till Anna Fernlund som petade in den bakom målvakten i Flamingos; 1-0! Inte långt efter kommer en ny bra långboll från Mia Endén, som för dagen gjorde en alldeles strålande insats i defensiven. Passen nådde Anna, som återigen petade bollen förbi målvakten till en tvåmålsledning. En bra första halvlek där Hoyzer var det spelförande laget.

I början av andra halvlek började Flamingos trampa igång samtidigt som Hoyzer blev lite stillastående. Efter en period med press mot Hoyzermålet reducerade Flamingos till 2-1. Reduceringsmålet gjorde att fokuseringen återfann sig och strax därefter kunde Maria Holmgren avgöra matchen efter att perfekt ha tajmat ett inlägg från Emelie med pannan och nickar in 3-1. Helt klart ett av de snyggare målen som Hoyzer Girlz har producerat under säsongen! När 6 minuter återstod av matchen blev Helena Malm fult tacklad i ryggen, domaren var inte sen att ta upp kortet och Hoyzer fick avsluta matchen med en spelare mer på planen. Efter 3-1 målet och Flamingos utvisning kunde man spela ut och trots Flamingos reducering i slutet av matchen var segern aldrig riktigt hotad.

Tvåmålsskytten Anna Fernlund var av förklarliga skäl nöjd med spelet:
– Det var som helhet en stabil insats av Girlzen efter matchen var alla nöjda. Vi lyckades få bollen att rulla under stora delar av matchen, vilket gjorde att vi skapade många målchanser och samtidigt höll en stabil nivå i försvaret. Jag skulle dessutom vilja lyfta fram Sofie Jacobsson som gjorde sin bästa match hittills, en stark insats på mitten, var överallt och hela tiden rätt placerad på planen. Mycket bra! Dessutom var Mia Endén en klippa i defensiven denna dag, en stark insats som förtjänar att uppmärksammas.

Med fyra omgångar kvar tog Hoyzer Girlz över tredjeplatsen, samt knappade in på Runa BK över strecket. Anna har inte givit upp möjligheten att komma ifatt och knipa den andra uppflyttningsplatsen.
– Möjligheten finns fortfarande även om vi inte har det i våra egna händer. Vi ligger idag 5 poäng bakom Runa på andraplatsen, men då har de bland annat kvar att möte Andrea Dorias damer, vilka vi räknar med plockar tre poäng mot dem. Runa behöver alltså förlora ytterligare en match vilket inte är omöjligt. Vi kommer dock att fokusera på att vinna resterande matcher, så har vi gjort vad vi kan för att nå andraplatsen i serien.