Skärpning, Hoyzer Boyz!

Det har varit en riktigt tung höst för Hoyzer Boyz, där det mesta gått fel. Laget har inte kommit upp i sin fulla prestanda, inte lyckats utnyttja vare sig spelövertag eller chanser. Hoyzernytts redaktion summerar hösten och kräver att spelarna tar ansvar inför den avslutande omgången, även om chanserna att rädda den tidigare så kassaskåpssäkra andraplatsen tycks minimala.

Hoyzer Boyz har tvingats revidera sin målsättning flera gånger om denna höst. I omstarten hade man ambitionen att vid seger mot Åsen FF utmana dessa om seriesegern. Nog var man närmast tre poäng i den mållösa matchen och några få optimister i och kring laget hoppades ändock att Hägerstensgänget skulle drabbas av guldfrossa och kanske bjuda in Svarta Gamens gäng i slutstriden. Istället kunde man kallt konstatera att det var Hoyzer som drabbades av taskiga nerver och oflyt. En spelmässigt dominant insats mot stryklaget Panellinios Slim Boys präglades av extrem ineffektivitet och först i slutminuten kunde man sätta en omdiskuterad segerboll.

Åsen har fortsatt att vinna och i Hoyzerlägret tycktes man fortfarande se andraplatsen som garanterad. Detta även efter storförlusten mot VIP Srbija, som förklarades bort som ett olycksfall i arbetet. Hoyzer skapade ändå fler målchanser och ägde det mesta av det ordnade spelet. Denna tankemodell för den obligatoriska årliga genomklappningen fick dock omvärderas på nytt, liksom lagets ambition om slutplacering, efter ytterligare en plattmatch. Denna gång var det Långbro IF som spelade jämnt med Hoyzer i en chansfattig tillställning. Plötsligt är tidigare näst intill avhängda VIP Srbija förbi Hoyzer Boyz i tabellen och det krävs ett mindre mirakel för att man ska kunna återta platsen över uppflyttningsstrecket.

Hoyzer Boyz har försatt sig i ett prekärt läge i tabellen

Motståndet i sista omgången ser förvisso inte direkt skräckinjagande ut. Pojkar Blir Män ligger ohjälpligt sist i tabellen, men kommer säkert att sälja sig dyrt för att avsluta säsongen snyggt mot ett Hoyzer som visat allt annat än god form mot bottenlag. Detsamma gäller förvisso VIP Srbijas motståndare Slim Boys, men serblaget äger långt bättre teknik och målsinne. Dessutom rider de på en framgångsvåg och lär trots ett förväntat lågt tempo kunna vinna komfortabelt. Sannolikt kommer kampen om andraplatsen att avgöras på målskillnaden mellan Hoyzer och Srbija, som står på samma poäng. Efter en målmässigt klen höst har Hoyzer dock både två mål samt färre gjorda att ta igen gentemot dessa. Med andra ord måste man vinna med tre mål mer än vad toppkonkurrenterna får med sig i form av plusstatistik från sin sista match. Vinner Hoyzer exempelvis med 4-0 får inte Srbija vinna med mer än ett mål, vinner Hoyzer med fem mål kan man tillåta konkurrenterna att vinna med två, osv. Tufft, men åtminstone inte matematiskt komplett omöjligt. Det lär bli full fart framåt på onsdag så det är bara att hålla tummarna för att målskyttet lossnar!

Målskörden är som sagt höstens sorgebarn för Hoyzer Boyz. Målsnittet på en strut per match är helt enkelt alldeles för dåligt, men åtminstone stundtals har man skapat gott om chanser även om effektiviteten saknats. Sedan är det domaren – ständigt denna domare! Man kan lätt konstatera att Hoyzer Boyz knappast gynnats av rättskiparens insatser i år. Man är klart serieledande när det kommer till kort och har själva inte fått tillfälle att spela i numerärt överläge. Men inget lag kan förlita sig på att domaren ska avgöra matcher till deras fördel och inte ens världens sämsta domare kan döma bort en odiskutabel seger. Hoyzer måste hitta flytet i sig själva och sin spelidé. Mycket är vunnet om spelarna kan fokusera all bortkastad energi man ägnar åt dåliga domslut på det egna spelet. Då kommer förmodligen chanserna och målen på köpet.

Dags för Hoyzer att samla sig, ta sig i gamkragen och visa vart skåpet skall stå!

Återstår att se hur coach Edgren väljer att formera laget. Måndagens träningspass kanske ger en fingervisning om vad redaktionen får bevittna denna gång. Vi hoppas få se en offensiv grunduppställning, samt förmodligen en del omdisponeringar i positionerna. Förhoppningsvis slipper man för en gångs skull kort. Nu lär väl så icke bli fallet och vi ställer oss fortsatt frågande till höstens nya spelsystemet för numerärt underläge. Har det någonsin funnits en försvarbar anledning att ändra ett system som faktiskt gjort att Hoyzer Boyz på de senaste säsongerna inte släppt in mål med en eller flera spelare mindre på plan, utan tvärtom kunnat kontra sig till en del strutar trots utvisade spelare?

Nej, det är dags för Hoyzer Boyz att komma in i matchen och avsluta årets serie på bästa möjliga vis! Coach Edgren åtnjuter välförtjänt lagets fulla förtroende, har återfått strukturen på träningarna som under sommaren hållit undermålig närvaro och kvalitet. Tyvärr har laget inte omvandlat bra insatser på träning till detsamma på match. Coach har hur som haver gjort sitt – nu är det dags för spelarna att ta sin del av ansvaret för klubbfärgerna och med spel och inställning visa var skåpet ska stå. Tillsammans. Som ett lag! En bra insats i den avslutande omgången kan nog kompensera en del för den resultatmässigt klena hösten, även om det inte leder hela vägen till den andraplats man tycks ha tagit för givet ända fram tills senaste omgången. Även om det inte går vägen sportsligt ska Hoyzer åtminstone avsluta snyggt inom grenen lagsammanhållning, med obligatoriskt samkväm efter match på det lokala stamhaket Hannas i Vårberg!

Med Gamen mot seger!

Slutomgången i sin helhet:
18.15 Pojkar Blir Män vs Hoyzer Boyz
19.00  Åsen FF vs Ivar Lo Park Rangers
19.45  Panellinios Slim Boys vs VIP Srbija
Onsdag 21 september på Johannesdals BP, Vårberg.