Storvinst för Hoyzer i skandalös slutomgång

Hoyzer Boyz gjorde sitt jobb och krossade Pojkar Blir Män, men tyvärr blev detta betydelselöst för tabellen. Panellinios Slim Boys visade inga intentioner att hjälpa Svarta Gamens förkämpar, utan förlorade rekordstort mot VIP Srbija i vad som måste betraktas som en läggmatch. Dessutom torde Ivar Lo Park Rangers strykas ur serien efter att ha lämnat walkover i slutomgången. Tråkigt för sporten och Hoyzer Boyz.

Den 21 september 2011 var datumet då korpfotbollen dog litegrann. Hoyzer Boyz hade trots sin svaga höst fortfarande en liten chans att lura VIP Srbija på andraplatsen i serien och nog gjorde man sitt bästa för att skapa nerv i tabellen. Förutsättningarna var sådana att Svarta Gamens lag skuggade Srbija som satt i förarsätet med bättre målskillnad. Spännande med andra ord! Oerhört tragiskt att andra lag inte beaktar det sportsliga i korpfotbollens grusdammiga aura. Panellinios Slim Boys tycktes fortfarande vara bittra efter Hoyzers omdiskuterade segermål för ett par omgångar sen och lät sig förnedras av VIP Srbija. Trots att de saknade spelare vägrade de låna in fler än att de precis slapp diskvalificering (vilket i sig givit andraplatsen till Hoyzer) och torskade med skämtsiffrorna 12-2.

Minst lika tragiskt var att Ivar Lo Park Rangers inte ens ställde skorna på gruset utan lämnade walkover i sista omgången, vilket enligt Korpens regelverk ska innebära att de stryks helt ur serien. Återigen en skandalös handling som ställer till det i tabellen och främst drabbar Hoyzer Boyz i toppstriden. Med detta sagt skall dock betonas att det faktiskt spelades fotboll också denna afton. Hoyzer Boyz bjöd på målkalas på Johannesdals regnsjuka grusplan, fortfarande lyckligt ovetande om de orätter som skulle begås senare på aftonen.

Pojkar Blir Män var redan klar seriejumbo, saknade avbytare, men försökte åtminstone spela fotboll. Men ett Hoyzer Boyz med en oerhört offensiv uppställning tar omgående tag i taktpinnen med en drömöppning. Redan efter någon minut kan lagkapten Carlis Fridlund glidtackla in ledningsmålet framspelad av Anders Gunnarsson, vars felriktade avslut blev till en iskall målpass. Sedan rinner det på. Hoyzer skapar mängder med chanser och sätter för en gångs skull en del av dem. Innan halvtidsvilan har Magnus Alakangas, Klas Jonsson, Jimmie Hellström, Anders Gunnarsson och den ständigt gäckande Självmål (framspelad av Andreas Backlund) slagit till. 6-0 redan i halvtid!

Hoyzer Boyz fortsätter att trumma på i andra halvlek men besväras av den stora sjön framför motståndramålet som ställer till det i såväl framspelningarna som avsluten. Men efter ett par brända lägen har Bjornar Berger till slut skjutit in sig och får till en låg, vattenplanande boll som lurar motståndarmålvakten. Klas kan därefter avsluta kvällens målskörd med sin andra strut och slutresultatet skrivs till hela 8-0, men det kunde i ärlighetens namn varit ännu mer. Glada miner i Hoyzer som tack vare målskillnaden tror sig ha en chans att knipa andraplatsen framför näsan på VIP Srbija. Dessa förhoppningar grusas dock, först med Ivar Lo Park Rangers walkover, därefter med ett Slim Boyz som kommer till spel med blott fyra spelare och bestämt avböjer att låna in folk för att få fullt manskap.

Hoyzer gör sitt bästa för att ingjuta lite kämpartakter i underdogen, men ser tämligen omgående var det barkar hän och beger sig vid 7-0-ledning för VIP Srbija mot ölhaket Hannas, för att avsluta säsongen på hoyzerskt vis. Summa summarum är inte en tredjeplats fy skam, även om man helst glömmer plattmatcherna under hösten som skänkte bort en tidigare närmast given andraplacering. Men i sista omgången på säsongen 2011 visade man åter var skåpet ska stå, att Hoyzer Boyz trots allt är världens bästa lag och att hybris åter genomsyrar klubbens kollektiva själ. Hoyzer kommer kanske fortsätta att förlora matcher, men aldrig att lägga sig, aldrig lämna wo!