Hoyzer Girlz spetsar till toppstriden

Efter en ny seger har Svarta Gamens damer siktet inställt på den åtråvärda platsen efter redan klara seriesegrarna Andrea Doria Damer. Blott två omgångar återstår tills vi vet om Girlzen lyckas med det som bollbröderna i Hoyzer Boyz nyligen misslyckades med, dvs att nå uppflyttning.

Hoyzer Girlz fortsätter att mala ner allt motstånd och avvisade på tisdagskvällen Team Ernst & Young med 2-0. Det är knappt att man förstår att det är samma lag som inledde säsongen så svagt, med idel förluster och en total oförmåga att få bollen i mål. Men bortsett från suveräna Andrea Doria är Hoyzer Girlz sedan den tunga inledningen seriens formstarkaste lag med åtta segrar på nio matcher sedan den femte omgången.

Efter en veckas speluppehåll kunde man konstatera att formen var intakt och att laget i högsta grad är fortsatt inblandade i kampen om den andra uppflyttningsplatsen och det stora silvret. Huvudutmanarna The Flamingos och Runa BK har bägge en match mer spelad och kan hamna på max 31 respektive 29 poäng, medan Hoyzer med två omgångar kvar redan har 26 inkasserade poäng och i bästa fall slutar på 32 pinnar.

Närmast möter man The Balls som fortfarande har en liten chans att gå om Hoyzer i tabellen, varför vi kan förvänta oss en rafflande kamp på Kärrtorp kommande tisdag. I samma omgång gör nuvarande tvåorna The Flamingos sitt sista framträdande mot obesegrade Andrea Doria, vilket gör att det blir svårt för dessa att försvara sin placering från jagande lag. Slaget kring strecket kommer alltså sannolikt inte att avgöras förrän i sista omgången!

Återstående spelprogram Dam söder div 3:
4 oktober: omgång 15
18.15 BKVV – Bollklubben
19.00 BK Fimpen – Team Ernst & Young
19.45 Hoyzer Girlz – The Balls
20.30 Andrea Doria – The Flamingos
11 oktober: omgång 16
18.15 The Balls – BK Fimpen
19.00 Runa BK – Bollklubben
19.45 Andrea Doria – Team Ernst & Young
20.30 Hoyzer Girlz – BKVV