Hoyzer Girlz bragd fulländad!

Det var säsongens sista match och Hoyzer Girlz hade allt i egna händer. Och nog skulle man få anledning att jubla, även om ett mentalt rackarspel fördes bakom ryggen på truppen.

Säsongen blev av det där rafflande heroiska slaget, där Hoyzer Girlz inledde med tre förluster, noll gjorda mål och tycktes vara nere för räkning. Men man reste sig med besked, fick igång poäng- såväl som målskörd och med ett par omgångar kvar hade Svarta Gamens förkämpar faktiskt häng på den eftertraktade andraplatsen i serien. Med blott en poängförlust på de tio senaste omgångarna skulle det inför serieavslutningen räcka med en poäng för att säkra det stora silvret på egen hand. Enda konkurrent om platsen var Runa BK, tre poäng efter.

Vad de flesta Hoyzertjejerna inte visste var att lagkapten Anneli Lindgren samt förra veckans matchvinnare Emilie Dawrin redan bevittnat resultatet i Runas match som spelades innan Hoyzers sena match som avslutande serien 2011. Om detta yppade de dock inget till lagkamraterna för att allt fokus skulle vara på den egna utmaningen, som alltså i första hand gick ut på att plocka poäng mot kvällens utmanare BKVV.

Att Hoyzer startade matchen med blott sex spelare märktes föga, då trots detta för spelet med järnhand. När de snart blev fullt lag visade Emilie att målformen är intakt genom att smälla in ett tvättäkta hat-trick efter klockrena assist från ett hårt jobbande mittfält. Samtidigt håller Girlzen tätt bakåt och Lollo Jonsson står för ännu en stark kämpainsats i målet. På hörna drar dessutom Petra Åslund till på volley, oerhört snyggt upp i första krysset. Ledning för Svarta Gamens damer med hela 4-0 i halvtid.

Hat-trick av Emilie Dawrin

Hoyzer Girlz fortsätter att pressa BKVV och skapar en del chanser, men ju längre tiden lider desto mer märks avsaknaden av avbytare. Med fem minuter kvar gör trötta ben och huvuden i defensiven att man bjussar motståndarna på reduceringen, men segern är aldrig hotad. 4-1 och Hoyzer Girlz har säkrat andraplatsen utan att behöva titta på andra resultat. Vad Kapten Anneli inte berättat för resten av laget var att slutplaceringen redan var klar, då Runa BK redan hade förlorat sin match.

Detta faktum förtog knappast glädjen i Hoyzerlägret, allra minst hos Anneli som varit en av många framträdande karaktärer i det lag som stått för Girlzens främsta prestation såhär långt:
– Grymt skönt! Det känns fantastiskt bra att vi lyckats bygga ett lag med både samspel och kämpaglädje. Det har gett oss självförtroendet vi saknade förra säsongen och fått bollen att rulla vår väg. Nu laddar vi för spel i andradivisionen nästa säsong!