Hoyzer Girlz summerar succésäsongen

Säsongen är över för Hoyzer Girlz. Dammet har lagt sig över Kärrtorps grus, planerna ligger öde och stillhetens kontrast skapar en tomhet i själen. Den fylls dock med glädje när man tänker tillbaks på Girlzens bragdartade insats.

Det var nästan osannolikt, en upphämtning och förvandling man endast ser i de ack så förutsägbara idrottsfilmerna, där protagonisten mot alla odds reser sig efter förnedringen och till slut triumferar, moraliskt och/eller sportsligt. Hoyzer Girlz säsong började på sämsta möjliga vis där man inledde med tre förluster och med blott ett mål på fem omgångar parkerade på en självklar jumboplacering.
Men spelarna visade karaktär, reste sig och borstade gruset ur de psykiska skrubbsåren. På de återstående 11 omgångarna vann man allt, sånär som på en match mot seriesuveränerna Andrea Doria Damer, och knep andraplatsen. Med tanke på den utvecklingen är det inte helt förmätet att tala om succé. Vi kollade magkänslan efter säsongen hos några profiler i Hoyzer Girlz för att utröna hur de värderar insatsen.

Lagets poängkung/drottning Anna Fernlund:
– En fantastisk säsong. Började något knackigt, men allt eftersom vi fick möjlighet att spela ihop oss växte laget och därmed kom även resultaten. Säsongen har även kännetecknats av en härlig laganda och fighting spirit, vilket har gjort att men längtat efter att få spela fotboll varje vecka
Sofie Jacobsson häpnar själv över lagets förvandling från stryklag till vinnare:
– Briljant. Upp ur askan. Från sandkorn till sandslott. Höstsäsongen har varit vårsäsongens framsida. Jag fattar inte riktigt vad som hände med oss. Var det vi som blev bättre eller var det dom andra som blev sämre? Mycket förvirrande…

Lagets kapten Anneli Lindgren håller med och hyllar lagets kollektiva insats som den faktor som vände flopp till flipp:
– Det var det som tog oss från att ligga sist till att hamna i toppen var ett fantastiskt lagspel. Det har varit oerhört roligt att se hur alla har utvecklats från första matchen som präglades av förvirring och osäkerhet till sista matchen där vi var trygga i våra roller och visste att bollen skulle rulla in i mål.
– Roligast har varit att se utvecklingen hos många spelare och även hos laget, vilket har bidragit till den vända trenden från våren och de fina resultaten. Förutom alla skador, som gjort att laget minskat något sedan vårsäsongen, så skulle jag säga att något vi kan bli bättre på till nästa säsong är “efter-matchen-ölen”. Mer häng med detta trevliga gäng, kompletterar Anna som också får samfälligt medhåll om att de många skadorna varit säsongens stora sorgebarn.

Backklippan och lagkaptenen Anneli är noga med att tona ner sin egen roll och talar hellre om laget som ett samspelt kollektiv än om att lyfta fram enskilda spelare. Men pratar man med hennes lagkamrater är det uppenbart att de värderar sin kapten högt.
– Anneli måste bara höjas till skyarna. Hon är en sjujäkel på att alltid vara på plats, alltid peppa för träning, match och övriga aktiviteter. Så fort bollen är i närheten av nät hörs ett avgrundsvrål á la Lindgren från backlinjen och sedan ser man ett svartgult moln rusa omkring adrenalinstinn på plan kramandes samtliga lagmedlemmar. Det gör en peppad till vidare stordåd, konstaterar Sofie. Anna är inne på samma spår, men vill gärna ge alla lagkamrater ett hedersomnämnande:
– Det är många i laget som jag skulle vilja lyfta fram efter den här säsongen. Alltifrån Lollo i målet, som drog på sig en allvarlig knäskada under de sista matcherna på våren, men som sedan gör en jättecomeback under hösten och ger oss en stabilitet i spelet som är svår att uppnå utan vår riktiga målvakt, Sofie, som jag tycket är den som utvecklas mest under säsongen, Emilie som går in i laget som en extra energikälla och blir en stark spelare på mitten, Petra som hittat målskyttet, Mia E, Helena och Maria som gör mycket bra insatser både på mitten och i backlinjen med starka löparinsatser, Hedvig som verkligen varit en klippa på mittfältet tills foten gav med sig, till Anna S, Mia B, Lina, Christine och Sofia som alla bidragit till det resultat som vi står med idag.
– Ni är alla grymma! Den som dock förtjänar att lyftas fram extra mycket är Anneli som, förutom att hon är tyngd till vårt stabila försvarsspel, även bidrar med mycket av hjärtat till Hoyzer Girlz. Genom sitt engagemang, sin glöd och sin positiva inställning är hon en stor bidragande faktor till att det är just så kul att komma ner till match och träning, vilket i förlängningen gör att vi även skapar resultat.

Hoyzer Girlz får genom sin andraplats spela i en högre division nästa säsong och ingen har annat än positiva tankar inför framtiden.
– Vi ska fortsätta att kämpa och spela som ett lag! avslutar Anneli.