Hoyzer Mix gruppsegrare i Cupen

Svarta Gamens lag mönstrade mixlaget då gruppspelet i Korpen Stockholms Cup gick av stapeln i helgen. Hoyzer tog chansen, vann gruppen och är således toppseedade inför slutspelet kommande lördag och får lite enklare motstånd i kvartsfinalen. John Hardy Hollingworth rapporterar från de tre matcherna.

Hoyzer Mix vs. Bara Bajare & Co
Matchen startade i ett högt tempo, dock utan att något av lagen kunde ta ordentligt tag i spelet. Hoyzer rullade mest boll, men det gällde lika mycket att lära känna spelformen som att skapa något framåt. Känslan och spelet påminde mycket om sommarens kvardröjande 7-manna spel: upp längs kanterna och spring spring spring!

Rätta mig om jag har fel, men matchens första målchans kom ändå ologiskt för motståndarna som fick iväg ett fjuttigt skott som studsade olyckligt och ställde den annars fenomenale burväktaren och nyblivne maken Niclas Josef Josefsson lite. Returen låg och dansade retfullt och fritt mitt framför målet och en bajare försökte ta chansen. Niclas reagerade med en panters reflexer och petade ut bollen till en resultatlös hörna.

Därefter vaknade Hoyzer till lite och efter lite bolltrillande på mittplan kunde John Hardy Hollingworth stega fram, flytta lätt i sidled och avlossa en kanon från distans som borrade sig upp i krysset. Ett förlösande mål som gjorde att många nervknutar löstes upp. Kort därefter kunde målskytten och tillika lagkaptenen servera en boll fram till anfallsesset Marco Ortolani som kallt och distinkt smekte in en boll längs marken som tog en kylig bana och skruvades retfullt runt en ställd målvakt.

Efter detta backade Hoyzer hem lite och en viss nervositet infann sig. Spelet böljade återigen, utan att riktigt hota ledningen. Några heta chanser för Hoyzer och några mindre chanser för bajarna senare kunde domaren blåsa av och den välförtjänta segern var ett faktum.

Hoyzer Mix vs Kraft & Kultur FC
Hoyzer inledde med mer självförtroende och pondus än i den första matchen. Domaren var ganska tillåtande och släppte en del situationer där han lika gärna kunde blåst. Det märktes att motståndet var av lite högre kvalitet, om än marginellt.

Ganska snabbt kom matchens första läge där en av anfallarna blev serverad och kom ganska fri mot motståndarmålet. Målvakten var dock snabbt ute och slängde sig för att täcka undan. Inte långt därefter kom nästa läge, liknande det första och målvakten var även denna gång snabbt nere längst marken och kunde avvärja. Men till slut skulle han få kapitulera på det mest förnedrande av sätt. Lagkapten och sedemera skyttekungen John Hardy Hollingworth bröt först ett anfall, jagade efter bollen som rullade bak mot motståndarnas back, gjorde ytterligare en kylig brytning på mittplan och var sedan sopren med målvakten. Här gjorde den iskalle John inget misstag utan rundade målvakten med en sulfint av den högre skolan och kunde kallt rulla in bollen i ett öppet mål.

Mitt i matchen får mittfältsteknikern Emelie Dawrin kliva av då hon bryskt blev påhoppad i en trång situation på mittplan. Dock kunde hon strax äntra planen igen. Hoyzer kände sig nog lite nöjda med ledningen, och började spela lite slarvigare, man kunde ana att det var fler som ville skriva in sig i målprotokollet då anfallarna hamnade högt upp i banan och fick långt att springa när de skulle försvaras. Detta utnyttjades givetvis av motståndarna som till slut efter en tilltrasslad situation få iväg en fjuttboll mot mål, som till resulterande i en friliggande boll som de kunde hugga på och retfullt och fullständigt oförtjänt kvittera.

Den retfulla utjämningen skulle dock tända till spelet och Hoyzer som redan skapat en handfull farliga målchanser kunde till slut väggspela sig fram till en målchans som den heta Micke Ek kunde peta in under målvakten. Strax därefter skulle matchen punkteras helt när Anna Fernlund kunde rycka sig fri på kanten och på sedvanligt maner gjorde hon inget misstag när hon bredsidade in bollen vid första stolpen. Glädjescener och en känsla av lugn spred sig över Hoyzer.

En känsla som skulle utbytas till rädsla när Motståndarna helt tappade humöret. En förlupen långboll rullade sakta ner mot Hoyzers kortsida och kapten Hollingworth skulle enkelt och tryggt bara täcka ut bollen till inspark när, som en blixt från klar himmel en motståndare brutalt, med John bara en halvmeter från väggen, gav kaptenen en rejäl tryckare som skickade honom huvudstupa och i hög fart rakt in i denna vägg. Solklar och fruktansvärt onödig utvisning med endast 7 sekunder kvar av matchen kan ju få många att undra om inte det retfulla 1-0 målet fortfarande gnagde. Det här var den match där Hoyzer spelade som allra bäst, intelligenta passningar och brytningssäkert försvarsspel gjorde att 3-1 var i underkant.

Hoyzer Mix vs SOS International
Hoyzerlaget ställde upp med humor och hybris. Det skojjades frisk precis innan avspark och kanske skulle detta straffa sig. Redan i motståndarnas första anfall kom ett snabbt och överraskande skott som helt ställde burväktaren Niclas Josef Josefsson och Hoyzer skulle få se sig i underläge för första gången i turneringen. Det verkade dock inte påverka spelarnas självförtroende så mycket till att börja med. Det trillades boll och inom kort hade Hoyzer arbetat sig fram till ett flertal chanser och endast en duktig målvakt och lite bristande fokus i de avgörande avsluten stod emellan en rättvis kvittering. Mitt i denna kanonad av chanser kom dock ett farligt läge som i alla fall fick mig att sätta i halsen, en kylig passning snett genom banan friställde en motståndare precis framför det Hoyzerska målet. Andan kom först tillbaka när Niclas kunde reflexrädda för att sedan plocka åt sig bollen och blåsa faran över.

Dock var denna Hoyzerska anstormning fruktlös och motståndarna kunde ta över matchen. Ett hårt arbetande försvar som på ett klanderfritt sätt pressade motståndarna ut ur skottsektorn och tvingade dem till ofarliga avslut gjorde dock att Hoyzer red ut även denna lilla påfrestning. Allt eftersom matchen fortskred visade det sig att motståndet inte hade några som helst intentioner att spela kreativ fotboll utan maskningarna avlöste varandra. Droppen som fick bägaren att rinna över var när motståndarnas målvakt helt sonika tog av sig handskarna för att knyta skorna istället för att ta den avspark han borde tagit. Tråkigt kan tyckas, men det fungerade utmärkt som tändvätska. Backresen Andreas Backlund kunde på något magiskt sätt servera Ola Wiklander som denna gång inte gjorde något misstag utan rullade in kvitteringen under armen på målvakten. 1-1 skulle i det här läget räcka till en förstaplats i gruppen och ge Hoyzer det där lilla extra försprånget i det stundande slutspelet.

Men inte nöjde sig ett febrilt kämpande Hoyzer med detta. När defensiva stålmadonnan Anneli Lindgren gjorde sin motståndare och precis skulle kliva framåt mot mål kastade den bortgjorde backen efter Anneli i en ful glidtackling som renderade i en solklar utvisning. Med en man mer och ett resultat i ryggen kunde Hoyzer avancera ytterligare. Efter en brytning på mittplan kunde den för dagen magiske John Hollingworth driva bollen mot mål. Han får bollen lite för långt ifrån sig men kämpar sig ikapp. Precis på straffområdesgränsen pressar han sig in framför den tunge backen, får en rejäl tryckare och åker i backen. På något sätt lyckas han glida in med boll och kropp mot motståndarnas målvakt och bollen rullar retfullt förbi även målvakten och in i mål. 2-1 var ett faktum.

Nu måste motståndarna kliva upp i banan, trots ett numerärt underläge och detta utnyttjas på det bästa av sätt när lagmaskinen Hoyzer trillar boll på bästa manér. Helt plötsligt slår Klas Jonsson en kall passning rakt genom banan till en helt friställd Anna Fernlund. Hon gör som brukligt och trycker in punkteringen. 3-1. Jublet hinner inte ens tystna innan domaren blåser av matchen. Retfullt och rättvist. Det kan nog alla i Brommahallarna skriva under på, för visst får det en att må bra när fotbollsdödare och myglare straffas av sin egen dumhet.