”Så länge min glädje håller i sig kommer jag fortsätta leverera”

Mixlagets comeback i tävlingssammanhang blev en klang-och-jubelföreställning helt i Svarta Gamens tecken. Ett till stora delar nykomponerat lag vann sin grupp efter idel vinster i gruppspelet. Lagets kapten John Hardy Hollingworth är en av få som var med sist det begav sig och sticker inte under stol med att hans succé också är lagets.

Efter en motig säsong tycks John ha hittat tillbaks till spelglädjen och trots att han, som numer brukligt i lagkaptensammanhang, egentligen spyr på media ställer han efter lite krusande upp på en intervju och kommenterar Hoyzer Mix insats, samt förhoppningar inför slutspelet.

Spelmässig dominans, tre raka vinster och gruppseger låter nästan för bra för att vara sant! Har Hoyzer Mix bränt sina reserver nu, eller finns det mer att ta utav?
– Det märktes tydligt att det fanns mycket kvalitet på planen, men visst finns det mer kvalitet att tillgå. ”Frälsarn’” Jonsson levde ju inte upp till förväntningarna, även om han spelade vackert så lös ju målen med sin frånvaro.

Är inte risken att mättnaden och hybrisen tar övertaget?
– Det är alltid en risk i den är föreningen, den bygger ju på illa underbyggd hybris. Men vi visade också att vi kunde vända från skoj till allvar vid behov i den sista matchen.

Sist Hoyzer Mix ställde upp i inomhusspel gick det sådär. Hur skiljer sig säsongens lag från det tidigare?
– Nu har vi ju bara spelat tre matcher, men den mest märkbara skillnaden tycker jag mig hitta i det faktum att vi förstärkt med ett flertal kvalitetsspelare med en förmåga att lugna ner och rulla boll på ett bättre sätt. Även utomhussäsongens träning har gett resultat, det märks.

Din utomhussäsong blev ju tyvärr kliniskt befriad från poäng, men nu blev det tre mål och en assist på tre matcher inomhus, vilket gör dig till mål- och poängkung. Vad har hänt med John Hardy?
– Ja, mina poäng uteblev ju mycket på grund av att jag fick kliva ner och ta ett defensivt ansvar när tvåmetersmannen Wiederholm la skorna på hyllan samtidigt som Edgren fick problem med foten. Det är svårare att göra poäng från backplats på 7-manna. Här på en mindre plan kommer jag närmare mål och kan använda de talanger jag besitter: speluppfattning, snabbtänkthet och skottprecision. Sen finns det massa personliga aspekter i det hela. Man kan kort säga att det för första gången på länge kändes riktigt kul att spela fotboll.

John stolt matchvinnare och straffhjälte i Hoyzer Cup 2010

På lördag nalkas slutspel, där man i kvartsfinalen ställs mot OptiCats, ett lag som slutade sist i den andra gruppen utan att ta någon poäng. Känns det inte som att det finns en akut risk för underskattning från Hoyzers sida?
-Akut och akut. Det är ju med största sannolikhet ett skitgäng, så jag ser ingen anledning till att vi borde oroa oss allt för mycket. Det enda som känns lurigt inför slutspelet är ju att många lag skulle kunna kalla in förstärkningar som inte var tillgängliga nu under gruppspelet, där kan vi ju få en jobbig överraskning…

Är laget tillräckligt skickligt och mentalt starkt för att kunna ta hem cupguldet?
-Absolut. Så länge min glädje håller i sig kommer jag fortsätta leverera, och så länge jag gör det kommer vi vinna.

Hoyzer Mix spelar slutspel i Korpen Stockholm Cup lördag 19 september i Brommahallarna med start kl 14.30.