Revanschsuget Hoyzer laddar för seriespel

På lördag startar seriespelet för Hoyzer Mix och ska man tro Emilie Dawrin är peppen på topp. Inte blir det sämre av att man direkt får chans till revansch efter den förargliga sortin på straffar i förra helgens Cupsemifinal.

Hoyzer hade siktet inställt på Cupguld, men åkte på straffar i semifinalen. Din analys av insatsen i Cupen?
– Efter gruppspelet kunde det inte ha känts bättre. Vi var grymma; samspelta, försvarade oss bra, hittade varandra i anfallet, så det kändes verkligen som att det skulle gå väldigt bra för Hoyzers i slutspelet. Därför kom till Brommahallarna på lördag förmiddag med ett stort själförtroende, uppskrivna och segertippade. Lite hybris kanske förelåg, men det kändes inte som att det skulle ligga oss i fatet. Tyvärr blev ju kvartsfinalen inställd vilket var väldigt synd. Vi hade behövt vinna en match för att komma in i spelet, för ju längre in i gruppspelet vi kom, desto bättre blev vi. Många hade spring och spel i kroppen som bara ville ut. Nu fick vi istället vänta i en timme på semifinalen och när den väl kom igång kändes det som att vi blev väldigt stressade. Felpass och lite väl krångligt spel framför mål gjorde att avsluten inte var giftiga nog, även om de var många. Försvaret hamnade för långt ner i banan vilket gjorde att när vi vann bollen så hade vi långt till mål. Ola och Anna kämpade på riktigt bra och hade några lägen som såg ut att bli mål, men som räddades i sista sekund. När domaren blåste av för straffar så kändes det riktigt tufft. Vinst eller förlust på straffar är som ett lotteri, och tyvärr drog vi nitlotten.

Emilie och Hoyzer föll i semin

Beskriv känslan efter den snöpliga sortin.
– En tomhet och en känsla av besvikelse sköljde över oss alla tror jag. Med de spelare och de kvalitéer, och framförallt lagkänslan, som laget besitter så borde vi avgjort under matchtid. Årsta var inte ett finallag; stillastående och lättlästa i sin spelidé. Tyvärr kom vi inte upp i vår högstanivå vilket straffade sig. Som nytt höstsäsongsförvärv hade jag sett fram emot en segerfest med Hoyzer då jag hört talas om historiska och episka fester, som den där båtfesten alla pratar om. Nu blev det istället gravöl på sunkhaket vid Brommaplan.

På lördag börjar seriespelet och Hoyzer får omedelbart chans till upprättelse mot sina banemän och kvinnor. Hur ska Hoyzer spela för att ta revansch?
– En gång är ingen gång – Årsta ska inte få vinna en match till. Jag har sjukt mycket energi och revanschlusta. På lördag vinner Hoyzer och sätter ribban inför serien där en förstaplats är allt som räknas. Spelar vi som i gruppspelet vinner vi allt. Lite oroväckande är det att det verkar var svårt att få ihop spelare till matchen, men jag är säker på att alla känner sitt ansvar och kommer och spelar eller hejar fram oss till en första vinst i seriepremiären. Jag utlovar fotbollskonst på hög nivå.

Hoyzer Mix – Årsta City Kickers
Lör 26/11 kl 13.30
Idrottshallarna, Bromma