Hoyzer läxade upp Studentum

Hoyzers mixlag reste sig omgående efter den totala genomklappningen i inomhusseriens premiär. John Hardy Hollingworth både deltog i och bevittnade den förnedring som motståndarna Studentum otacksamt utsattes för då Svarta Gamens förkämpar med besked tog revansch på sig själva.

Inför matchen var det ett lite nervöst Hoyzer Mix som samlades för att dra upp lite taktiska riktlinjer för att undvika en upprepning av premiärdebaclet. Denna nervositet var uppenbarligen helt onödig. När väl laget stod på banan ansikte mot ansikte med Studentums trupp var det uppenbart att det var dags för en lång och smärtsam föreläsning för studenterna av den elake och rysligt effektive professor Hoyzer.

Full fart framåt och en lagmaskin som både sågade och högg sig igenom sudentums darriga försvar. Inom bara några minuter så slogs en genomskärare fram till ett enkelt inplacerat mål och om det nu fanns några små nervknutar kvar så löstes de upp. bara några minuter efter det första målet, och kanske precis när studenterna trodde att läraren skulle ge dem en kort paus så kom nästa kalldusch. En välriktad projektil upp i högerkryss kom nog lika välkomnat som tio rapp på fingrarna för de små skolbarnen som nu såg ut att må lika bra som på första skoldagens rast när treorna krävde dem på lunchpengarna.

Man märkte tydligt att humöret började rinna över hos motståndarna, dels slarvade de mer än vanligt och helt plötsligt, när ingen riktigt var förberedd så fick klassens svarta får nog och glidtacklade fräckt ner sin lärarinna som just gett honom en lektion i att inte stå o drälla med bollen. Två minuter i skamvrån och gult kort, och en etta i betyg för uppförande. Hoyzer tog direkt tag i taktpinnen igen efter at det konstaterats att det inte var någon skada på spelaren. Studentum både försökte och lyckades fuska in en fjärde spelare trots sin utvisning. När Hoyzerspelarna för tionde gången försökte uppmärksamma domaren på motståndarnas tilltag fick de faktiskt till ett av få anfall de hade i matchen. Eller ja, de fick ha bollen på offensiv planhalva i mer än 10 sekunder, sen rann det ut till inspark utan att ett skott avlossats. Därefter gömde sig deras fjärde spelare på Hoyzers bänk och domaren kunde aldrig räkna ut vad som skett utan de kom undan med tilltaget. Däremot spelade de med tre spelare resten av utvisningstiden.

Lektionen fortsatte med ett klapp-klapp spel där bollen gick som på ett snöre och tillslut friställde skolfröken som inte gjorde nåt misstag när hon gav målvakten och hela laget bakläxa på försvarsspelets grunder. Innan domaren ansåg att lektionen hade gått för långt och blåste av för halvtid så hade Studentum dessutom fått se en väldigt felplacerad målvakt få släppa in ytterligare ett skott. Stämningen i Hoyzerlägret var såklart på topp, men allvaret skulle ändå finnas kvar då hela laget var sugna på att se till att verkligen ge igen för premiärens snopna snedsteg.

Om första halvlek var A-kursen så skulle nog andre halvlek få klassas som en B-kurs: lite långsammare tempo, men mycket mer djupgående och detaljrik. Det både väggspelades och dribblades och snurrfintades friskt av både Boyz som Girlz. Tunnlar långbollar och lagspel togs också upp på dagordningen. En Hoyzerback tog en offensiv löpning och visade exemplariskt hur man gör bort en målvakt och lägger in bollen i öppet mål.

För att ge en helhetsbild av fotboll lät vi också de stackars eleverna komma upp i ett väldigt fåtal av anfallsspel, men vid ett tillfälle lät vi dem prova på ett så kallat friläge. Här visades tydligt att de inte tagit till sig av lektionen utan de placerade de skottet ganska långt utanför. Medan Hoyzerspelarna njöt av att vara iförarsätet tilläts Studentum till matchens andra skott mot mål. Här gav för dagen mer målvaktstränare än faktiskt målvakt skäl för lönen när han klev ut och klistrade en boll som faktiskt var på väg mot nätmaskorna i krysstrakten. Tänk om den lektionen i alla fall fastnat hos motståndarmålvakten.

Det hade den inte. Ytterligare en djupdykning i ämnet “skott från straffområdesgränsen” hanns också med. Tre stycken mot kryssområdet av en o samma lärare skulle ju kunna ge honom en professorstitel. Kursen avslutades sedermera med att visa upp Hoyzers signum: Brunkarmålet. Strax därefter tyckte domaren visst att det var dags för höstlov för de stackars förnedrade eleverna och detta med all rätt. Utan att någonsin ha varit där förstår jag nu hur förstaårseleverna på Lundsberg känner sig. Fullständigt förnedrade, med ett kamratligt leende hos de lite äldre och överlägsna Hoyzerspelarna.

Ingen spelare har nämnt vid namn i artikeln, detta eftersom laget som helhet under gårdagen tillsammans spelade så bra att ingen spelare på något sätt förtjänar att höjas över de andra. Det här var en lagseger och ska hyllas som en sådan.