Hoyzer Boyz värvar

Trots snö och is på gruset är Hoyzer Boyz försäsong i full gång. Stämman är avklarad och i tisdags hade delar av truppen ett tufft träningspass i det sociala spelet utan boll. Grusplansredaktionen kan också avslöja att klubben i princip gjort klart med sina första nyförvärv inför säsongen.

Hoyzer Boyz fick som bekant nöja sig med en tredjeplats i serien och även om det sved att tappa andraplaceringen pga en svag höst och en läggmatch i sista omgången känns det som att det är dags att glömma och blicka framåt. Detta tycks i alla fall klubbledningen ha anammat, hakat på den hysteriska löjliga säsongen och kan stolt presentera sina första nyförvärv inför säsongen 2012.

Valda delar av 2011 års trupp

Först ut är rumänskfödde Augustin Alexandru Dita, kort och gott Alex, som enligt klubbledningen är en välbeprövad värvning:
– Vi har hållit Alex under uppsikt under en längre period, han har tränat frekvent med laget sedan i somras och det föll sig därför naturligt att knyta honom till oss. Vi ser honom som en framtidsspelare med mycket god teknik på små ytor, målsinne och ett riktigt vasst skott.
Det kan behövas då Hoyzer Boyz under fjolårshösten led av att lägga allt för mycket av ansvaret över poängspelet på sina toppforwards. Alex fungerar både som anfallare och offensiv mittfältare. Coach har en delikat uppgift i att få ut det mesta av detta spelskickliga förvärv.
Alex själv gläds åt beskedet och hintar lite om sin vinnarskalle:
– Jag har verkligen gillat att träna och njuta av fotbollen och gemenskapen i fjol. Men nu är mitt mål att vinna serien med Hoyzer. Jag HATAR att förlora, oavsett vi lirar 4-manna på is eller vi spelar en viktig match. Jag gör allt för att vinna!

Ett annat klart nyförvärv är Björn Blomberg som provspelat med laget sedan i höstas och övertygat med sin kompromisslösa vilja och hoyzerska bollbehandling. Björn beskrivs som en kvick spelare som går rakt på mål och har en förmåga att såväl få bollen med sig i dueller som få den i mål.
– Framför allt ser vi i Björn en enorm utvecklingspotential. Hans inställning gör att han kan fungera på alla platser i laget och på sikt kommer han garanterat bli en poängspelare.

Klubbledningen uppges dessutom vara på jakt efter en utpräglad back, samt en målvakt. Hoyzers givne förstemålvakt Niclas Josef Josefsson står under hårdbevakning av finska klubbar och säkra källor pratar om en övergång till sommaren. Klubben står dock inte helt med brallorna nere, då relativt oprövade målvaktslöftet Marcus Hedman står beredd att ta över positionen mellan stolparna. Men som komplement söker Hoyzer Boyz alltså en rutinerad målvakt som kan lära upp Hedman och stärka målvaktsbastillionen.

Beträffande backsituationen tunnades besättningen ut en aning ifjol efter att skadedrabbade Jonny Wiederholm tvingats lägga grusskorna på hyllan. Dessutom går Michelle Edgren alltjämt skadad och ska opereras för sina fotledsproblem, men det är i skrivande stund osäkert när han kan göra comeback. Hoyzer vill gärna knyta till sig gamle stjärnbacken Kristoffer Kearsley, men trots frekventa kontakter är det oklart hur pass ömsesidigt det intresset är.

Glädjande nog tyder mycket på att stommen av fjolårets lag bestå åtminstone till seriestarten, men många oklarheter och mycket jobb återstår. Ännu är inga kontrakt undertecknade och klubbledningen lär av allt att döma fortsätta bjuda in till provspel och scouta intressanta spelare för truppens bakre regioner.