Hoyzer tog chansen

Det stod mycket på spel i sexpoängsmötet mellan tabelltvåan SEB IF och treorna Hoyzer Mix. Svarta Gamens gäng var piskade att vinna för att skapa lite spänning i tabelltoppen.

Det var manfall i Hoyzer inför matchen och vilket bäddade för debut för tyska nyförvärvet Anke Schmidt Felzmann. Dessutom gjorde Carlis Fridlund comeback som målvaktsvikarie på Brommahallarnas plastgolv efter sin otäcka korsbandsskada här i förrfjol. Strul med kollektivtrafiken, samt en stendöd bil gjorde att Hoyzer tvingades starta utan full bänk, men detsamma tycktes ha drabbat motståndarna. Hoyzer tar omgående tag i spelet och skapar en viss press mot SEBs mål. De vitgröna spelar stressat och bjuder på en rejäl indianare som Jacob Zocherman snappar upp. Ensam med målvakten gör han inga misstag och domaren antecknar matchens första Hoyzermål.

Carlis tillbaks på olycksplatsen

De gultröjade fortsätter pressa högt, skapa chanser och motståndarna har egentligen inte ett enda farligt avslut på första halvleken. Men tröttheten börjar göra sig påmind och de furiöst kämpande Hoyzerspelarna är inte riktigt på tårna de sista minuterna av första ronden, då SEB tillåts hålla lite mer boll. Detta påpekas också i pausen och när spelet kommer igång igen ser det ut som i början av matchen, med mycket bollinnehav och chanser för Hoyzer, försök till kontringar som oftast leder till förlupna långbollar av SEB.

Motståndarna har dock kommit in i matchen efter en bra avslutning på första halvlek och börjar testa Carlis i målet. Men det är Svarta Gamens förkämpar som utökar till 2-0 efter att Jacob hittat Andy Backlund som styr in bollen snyggt efter att ha smygit upp till bortre stolpen från sin backposition. Hoyzer fortsätter att kontrollera spelet, men SEB går ut offensivare och är farliga i omställningarna. De gulklädda börjar drälla med bollen i uppspelen, tappar positionerna och matchbilden är mer av hawaiikaraktär där lagen byter chanser med varandra. Varsitt stolpskott är det närmaste mål man kommer innan annars utmärkte backen Anneli Lindgren förlorar en duell och motståndarnas löpvilliga anfallare kan kallt rulla in reduceringen i armhålan på utrusande Carlis i Hoyzermålet.

Målet skapar energi i SEB, samtidigt som Hoyzer börjar uppträda stirrigt och stressat. Man fortsätter att bjuda på omställningar för motståndarna, men bra backspel gör att man fredar den egna buren. Åtminstone fram tills en genomskärare snett inåt bakåt på hörna hittar en SEB-spelare sprungit sig fri i ett passivt Hoyzerförsvar och säkert kan sätta bollen högt till höger om Carlis.

SEB är riktigt heta nu, fortsätter att ligga på för ett ledningsmål och lyckas sånär då Carlis tvingas till en trippelräddning innan han med hjälp av uppoffrande medspelare lyckas avstyra en rörig situation som luktade riktigt mycket mål. Men matchbilden svänger igen; Hoyzer lyckas med ett par fina kombinationer, vinner ett par viktiga dueller, hittar positionerna och återtar initiativet. Jacob får till sist chansen och är lika iskall som vid sin första fullträff då han placerar in ett nytt ledningsmål. Glädjen vet inga gränser i Hoyzer.

Anna fortsätter att måla

Beslutsamma om att inte göra om misstagen tidigare då man tappade ledningen gör Hoyzer allt rätt, samtidigt som SEB tvingas chansa framåt i en kamp mot klockan. Svarta Gamens mixlag spelar dock med ett nyvunnet lugn, låter bollen göra jobbet och ett par snygga kombinationer senare serveras Anna Fernlund ett drömläge i straffområdet och kan punktera matchen. Efter 4-2 skapar SEB inte mycket mer och Hoyzer kan till sist vinna rättvist i en spännande match med flera ansikten, där man sånär tappade ett tvåmålsöverläge.

På det hela en stark laginsats där alla gjorde sitt jobb och lite till, inte lät sig nedslås då det gick dem emot, utan lyckades rycka upp sig och till sist vinna komfortabelt. En extra guldstjärna till Andy för hans galna målfirande – mer sånt! Med segern har Hoyzer fortfarande häng på toppduon och med två omgångar kvar en liten chans att utmana om slutspelsplatserna.