Hoyzerröster inför slutspelet

Gruppspelet är slut och Hoyzers tredjeplacering innebar att man som sista lag i tredjedivisionen kvalificerade sig till slutspel. På lördag har man chansen att skriva historia, men mycket måste klaffa för att den planerade avslutningsfesten ska förvandlas till guldfest. Redaktionen tog inför finalspelet ett snack med två av Hoyzerlagets profiler: Anneli Lindgren och John Hardy Hollingworth.

Anrika Hoyzer ställde för andra gången upp med ett mixlag inomhus, tog sig till semifinal i Korpen Stockholm Cup och går för första gången in i ett serieslutspel. Svarta Gamens förkämpar har en ganska svajig inomhussäsong i ryggen och frågan är vilket lag vi får se på lördag. John Hardy har en mycket enkel förklaring till lagets notoriska ojämnhet under säsongen, både spel- och resultatmässigt.
– Det känns lite fult att säga det, men det är delvis beroende på mig. När jag är på bra humör så vinner ju laget och spelar helt gudomligt. När jag inte är med, eller om jag har en dålig dag, då blir det lite sämre resultat. Visst, ibland vinner laget trots att jag inte är med eller inte på mitt bästa humör, det händer ju, men det är ändå bara undantagsvis.

Anneli ser lagets sågtandade formkurva som mer beroende av den hoyzerska faktorn:
– Vi spelar på lördagar. Dagsformen och vilka som kan närvara blir väldigt varierande. Säsongens topp var annars redan i första omgången när vi besegrade Tranan. 7-0 och spelet och stämningen var på topp. De värsta flopparna var när vi i sista minuten tappade ledningen och fyra poäng i returmötena mot Tranan respektive Årsta.

Idel floppar mot Årsta – nu kan lagen mötas för femte gången!

Självförtroendet borde det annars inte vara något fel på och kanske kan man prata om en formtoppning lagom till slutspelet, med tre raka segrar i slutomgångarna. I den avslutande gruppspelsmatchen skrevs slutresultatet till osannolika 14-0. Det är knappt man kan tro det – vad hände egentligen?
– Klas (”Frälsarn” Jonsson) gjorde mål! Många mål, sen spelade motståndarna otroligt dåligt och vi fick komma fria in framför mål. Då blir det sådana siffror, konstaterar Anneli och får medhåll från John Hardy:
Klas insats med sju pytsar bör inte förringas. Men vi spelade väldigt bra! Mycket kan ju tillskrivas ett mindre bra motstånd, men det var imponerande att se att vi inte drog av på takten och fortsatte ösa utan att gå bort oss för mycket bakåt.

Svarta Gamens lag kan knappast förvänta sig att det ska gå så lätt i slutspelet där man kämpar mot de sexton bästa lagen från alla divisioner. Motståndarna i åttondelsfinalen, Favoriter i Re-Mix, är regerande mixlagsmästare och vann dessutom cupen 2010. En rejäl utmaning sett till tidigare meriter. Men John Hardy har receptet klart för hur Hoyzer Mix ska slippa tidig dusch på lördag.
– Det krävs ju såklart att många faktorer faller på plats. Såklart så måste vi mönstra ett väl samspelt lag med pigga ben. Det svåraste blir såklart att ladda om mellan matcherna – ett tråkigt WO skulle vara det värsta som kan hända, tror jag. Men lite B-vitamin och nikotin i lagom dos tror jag kan vara ett segerrecept.
Anneli håller med och hoppas dessutom på underdog-effekten:
– Vi måste lyfta oss till den toppnivå vi kan spela på, och så tror jag att vi tjänar på att vara underskattade. Att spela utan förväntningar och press.

Ett av flera tunga avbräck för Hoyzer: John Hardy Hollingworth

Kanske är det lite naivt att tro att man någonsin kan spela helt utan press i Svarta Gamens lag och varken John eller Anneli ser i skrivande stund ut att vara disponibla för spel. Redaktionen hoppas hur som helst på ett starkt och engagerat publikstöd i Brommahallarna på lördag!

13.20 Favoriter i Re-Mix – Hoyzer Mix
14.20 Ev kvartsfinal (mot Veddesta Eltjänst Mix / Årsta City Kickers)
15.20 Ev semifinal
15.40 Ev final