Hoyzer genrepar i Europa

Om bitarna faller på plats blir det i vanlig ordning genrep på Åland för Svarta Gamens lag! För fjärde året reser Hoyzer österut för att delta i fotbollsturneringen Skrubbsår, kamratklubben Strandnäs Ståls årliga event, som i och med den hoyzerska medverkan kan titulera sig som ”internationell”.

Skrubbsår firar femårsjubileum och har vuxit till en 16-lagsturnering. Hoyzer får således mäta krafterna med åländska storheter som Fett, RomFinAl, Klubi GJTP, IFK Oldboys, TK Ripan, FC Seadogs, Made In Tombos, FC Hundra, FC Hundraett, Eckerö IK, Dirty Diamonds, Obegåvade Talanger, EX-LIF, FC Ghetto och så naturligtvis våra generösa värdar Strandnäs Stål. Skrubbsår spelas lördagen den 21 april, som vanligt på Strandnäs exotiskt röda grusplaner.

Den tuffa resan till det lilla öväldet har ofta gjort att Svarta Gamens förkämpar haft svårt att komma upp i nivå rent sportsligt, men det har faktiskt sett bättre ut för varje år man deltagit. Frågan är om Hoyzer för första gången ska lyckas ta sig vidare från gruppspelet? Första poängen bärgade man 2010 och i fjol var det snubblande nära avancemang, men ett par sena mål i baken tog ner ett furiöst kämpande Hoyzer på jorden och det blev tidigt respass hem i vanlig ordning. Hur som helst blir det vårens stora träningsläger, chans till teambuilding och att spela ihop truppen till premiären!

I skrivande stund är situationen dock högst osäker beträffande truppen, då flera tunga namn fallit bort. Obekräftade rykten gör gällande att delar av laget avböjt pga risken för ”sjösjuka” och det i nuläget dryga manfallet riskerar att äventyra denna höjdpunkt på Hoyzervåren. Låt oss dock hoppas att farhågorna är överilade, att truppen blir spikad i dagarna och att Skrubbsår får ha en fortsatt internationell status!