Hoyzer Boyz presenterar: Carlis Fridlund

Vintern är förhoppningsvis väck och väntan har varit lång för grusfotbollstörstande Hoyzer Boyz. Nu börjar man så sakteligen få ordning på truppen som ska representera Svarta Gamens lag denna säsong. Vi börjar vår spelarpresentation med lagkaptenen Carlis Fridlund.

Namn: Carlis Fridlund
Längd: 182 cm
Vikt: 80+
Nummer: 7
Position: Ytter/back
Säsonger i Hoyzer: Sjunde

Hur är din känsla inför säsongen?
Det känns bra att komma igång! Startsträckan blir allt längre med åren, men jag tycker å andra sidan det är kul att träna med boll, så förhoppningsvis har man kommit upp i skaplig nivå lagom till seriestarten. I år får jag åtminstone en hel försäsong i benen, efter ett par dryga säsonger som spolierats av menisk- och korsbandsskador. Men magkänslan är bra – trots min digra ålder är jag sällan förstoppad.

Hur ser du på årets upplaga av Hoyzer Boyz?
Laget ser faktiskt väldigt starkt ut! Vi har fått behålla stommen av tidigare års lagbygge, samtidigt vi har ett par intressante nyförvärv. Risken är att vi förlorar spelare i sommarens transferfönster och då kan det bli tal om att värva. Men just nu ser det stabilt ut även om det saknas lite matchtempo.

Hur skulle du beskriva truppen?
Vi täcker in ett ganska brett spektra, måste jag säga. Vi är och har nog alltid varit av ganska varierat fotbollskunnande, vilket skapar en rolig cocktail av personligheter och spelaregenskaper. Vi har både grovjobbare och finlirare, fotbollsmördare och artister. Om alla gör det de är bäst på och kommer upp i sin egen toppnivå, samt utvecklar sig som en del av lagmaskinen är vi extremt svårslagna. Tyvärr går det lite för ofta gräs i maskineriet och vi har en tendens att vara riktigt dåliga när vi är dåliga.

Vad kommer ni att jobba med i år för att bli så bra som möjligt?
Att spela ihop laget så att vi kan hålla en jämnare nivå sett över hela matcher! Det är förstås lite taktisk finslipning och vi måste bli bättre på att ändra tempo, vara spelförande när det behövs. I slutänden handlar det dock främst om att skapa trygghet så alla vet vad de ska göra i olika situationer. Ett stabilt grundspel att falla tillbaka på. Individuell utveckling är också viktig – om jag inte är bra tränad och införstådd med hur vi ska spela kan jag inte bidra lika mycket till laget. Det är ju därför vi baserar matchtruppen på träningsnärvaro. Jag räknar kallt med att närvaron blir bättre än i fjol och då får vi samspeltheten på köpet.

Vad måste du själv jobba med?
Egentligen allt! Jag har gått skadad så länge och kroppen och motoriken känns inte riktigt som tidigare, åtminstone inte skottbenet. Men jag räknar med att tajming, bollkänsla, speluppfattning och kondition ordnar till sig med erforderlig träningen. En sak jag verkligen måste tänka på är målgester – det händer inte så ofta att jag gör mål, så när det väl sker måste det firas rejält!

Vad gör klubben Hoyzer speciell?
Klubbkänslan! Att vi faktiskt genuint är nåt mer än bara ett dussinlag, på gott och på ont. En dysfunktionell familj förenad att hatkärlek till oss själva, varandra, klubben och sporten. Att vara Hoyzer är både en tillgång och ett tungt ok, lastat med förpliktelser, som en stormig kärleksrelation. Det är fantastiskt i medgång men svider som fan i motgång, men det är på sätt och vis en del av behållningen, trots att vi är ett sjavigt amatörlag. I grunden handlar det om mycket glädje och kamratskap, men til syvende og sidst tycker nog alla att det är roligare att vinna än att förlora.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag tillhör nog själv kategorin oglamorösa grovjobbare. Jag vill alltid göra mitt bästa för laget och förväntar mig inget mindre av mina lagkamrater. Det jag saknar i teknik och snabbhet får jag försöka ta igen i inställning och engagemang. Eftersom jag begåvats med två julgransfötter lämnar jag med varm hand över målgörandet till våra skarpskyttar. Men jag är orädd och offrar gärna lite hud, så det händer att jag brunkar in en boll då och då, eller får till ett målpass på motlägg, rensning eller i en bökig nickduell.

Vad har du för förväntningar på Hoyzer i år?
Vi kommer alltid att gå in för att vinna matcher! I fjol hade vi alla förutsättningar att utmana om seriesegern, men schabblade bort det efter några riktigt svaga insatser, vilket kändes jäkligt trist då. Men det ligger bakom oss och jag tror faktiskt att vi kommer att vara bättre i år, så det hänger på motståndet om det blir fågel, fisk eller mittemellan. Som spelare i Svarta Gamens lag vill man förstås helst alltid vara fågel… Men framför allt ska vi se till att ha riktigt kul på och vid sidan av gruset, vilket jag tycker att vi slarvade med i fjol!