Spänd förväntan inför Hoyzer Girlz premiär

Ikväll spelar Hoyzer Girlz sin första träningmatch med exakt en vecka kvar tills säsongen sparkar igång på allvar i och med mötet med Sju Sorters Kakor. Frågan är hur laget står sig och om man har möjlighet att upprepa fjolårets bragdlyft som slutade med en andraplacering. Hoyzernytt fick tag på hårdföra lagkaptenen Anneli Lindgren för ett par kommentarer om serien, som kan visa sig vara ett veritabelt getingbo.

Svarta Gamens damer fick tuffast tänkbara start på fjolårssäsongen. Tre raka förluster, total måltorka och en jumboplacering i serietabellen. Men som genom ett trollslag vaknade lagmaskinen till liv, hela laget lyfte sig flera nivåer och segrarna kom på rad. Detta renderade till slut en otvetydig andraplacering efter till synes oslagbara Andrea Doria Damer.

Girlzens kapten Anneli Lindgren vet att det kommer att bli tuffare denna säsong och flera av lagen har man stött på tidigare i olika sammanhang. Och Hoyzer får återigen det tuffa uppdraget att försöka sno poäng av solklara seriefavoriterna Doria.

– Vi ser framemot seriestarten med spänd förväntan. Att vi kliver upp en division är lite med skräckblandad förtjusning. En hel del har hänt med truppen sedan förra säsongen, ett flertal spelare är inte med i år pga skador, graviditeter och annat. Nyckerordet för denna trupp är att spelare med stort engagemang. Men jag lämnar dörren öppen för nya talanger! Känner att ett par, tre spelare till skulle kännas bra.

– När det gäller motståndet så tror jag inte man ska haka upp sig på det alltför mycket. Det svänger åt båda håll beroende på vilket lag man själv och motståndarna får ihop. Vi vet ju från förra säsongen att Andrea Doria är duktiga, men å andra sidan har de stor fördel av respekten andra lag har för dem. Även Flamingos återfanns  ju i vår serie förra året. Duktiga, men deras spel passade oss eftersom vi har svårt för lag som är allt för dåliga.

– Ulven har jag och Emilie (Dawrin) studerat lite under vintern. Dåligt psyke, men kan bli hur bra som helst. Övriga lag har jag inga direkta reflektioner över. Kan gå hursomhelst. Det gäller att vi ser till att komma igång direkt, till skillnad från förra årets långa startsträcka. Och att vi övervinner det klassiska Hoyzerpsyket och får självförtroende.

– Målet är självklart att spela i ettan nästa år, men det viktgaste är att vi får ett samspelt lag som har kul ihop!