Hoyzer Boyz presenterar: Mikael Edgren

Det var ett tag sedan dagens Hoyzerspelare lyckades genomföra en hel match utan att halta av planen. En efterhängsen fotskada spolierade det mesta av Mikael Edgrens fjolårssäsong som spelare, men han har fortsatt att vara viktig för klubben i egenskap av coach. Men nu är foten opererad och vi hoppas på snar comeback för Hoyzer Boyz nr 12.

Namn: Mikael Edgren
Längd: 190 cm
Vikt: 86 kg
Nummer: 12
Position: Back
Säsonger i Hoyzer: Femte

Hur är din känsla inför säsongen?
Osäker. Håller för tillfället på med rehabträning efter en vristoperation. Hoppas att den ska hålla sig hel så att jag, till skillnad från förra säsongen, får vara med mer på planen än vid sidan av. Är väldigt spelsugen!

Hur ser du på årets upplaga av Hoyzer Boyz?
Intressant. Vi genomgår en generationsväxling och det ser ganska bra ut. Visserligen tog laget kanske det stora steget förra året, men det känn som att det är först i år som de nya verkligen tagit en stor plats i laget. Vi har väl i år den yngste klubbdirektören i klubbens historia. Annars känns även fotbollsintresset större inom truppen, utan bekostnad på maltintresset. Mycket positivt tycker jag, som gärna starkölstaktikresonerar.

Hur skulle du beskriva truppen?
Mest markant tycker jag är att det här är den mest kortväxta Hoyzer Boyz-truppen någonsin. Men samtidigt som vi blivit kortare så har vi blivit lite starkare och lite smartare. Det är en förvandling som passar vårt spel ganska bra så jag ser positivt på det. Den stora svagheten i truppen är, som vanligt, konditionen. Att vi förlorar vår målvakt i sommar samtidigt som vår andramålvakt lyst med sin frånvaro hittills är förstås väldigt oroväckande, men det är gott om tid till dess och det finns ganska många bra prospekts där ute. Det ryktas om en comeback från en av Hoyzers mest kortlivade men bejublade spelare, vilket skulle kunna lösa målvaktsfrågan. Tråkigt är att han bröt ett revben på första träningen i år, så frågan är om comebacken blir till och med kortare än första gången.

Vad kommer ni att jobba med i år för att bli så bra som möjligt?
Jag ställer stort hopp till det nya taktiska upplägget. Det gör jag visserligen varje år. Det kommer ta ett tag innan det sätter sig och alla kan det, men väl där tror jag att det kan mynna ut i ett mycket bättre spel.

Vad måste du själv jobba med?
Min vrist. Och när det känns bra – allt annat. Har inte spelat på nästan ett år nu och det känns som att jag rätt mycket att ta igen.

Vad gör klubben Hoyzer speciell?
Engagemanget och den ambivalenta kombinationen av dyrkan och förakt för oss själva. Hybrisen. Storheten.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Lång, oteknisk och en gång i tiden förvånansvärt snabb och ganska hård i spelet. Om jag är snabb och hård i spelet i år återstår att se men det är föga sannolikt, snarare kommer jag nog vara klen, feg och jävligt långsam. Men jag hoppas kunna låta munlädret gå och hjälpa till att styra vårt positionsspel från min liberoposition i år.

Vad har du för förväntningar på Hoyzer i år?
Att engagemanget hålls uppe så att vi får bra uppslutning på träningar, matcher och våra events. Att vi spelar för att vinna men med glimten i ögat. Att Robert kommer till Hoyzer Cup. Och en kvot på minst 2,5 öl per spelare och match.