Hoyzer Boyz presenterar: Niclas Josefsson

Målvakten är halva laget, brukar det heta. I Hoyzer Boyz fall är det dessutom sant, för utan lagets stabila sista utpost hade klubben aldrig vunnit serien 2008. Då var Niclas Josefsson ny i laget – idag snarare en veteran, men fortfarande lika viktig.

Namn: Niclas Josefsson
Längd: 179cm
Vikt: Mellan 80 och 84 liter mjölk.
Nummer: 1
Position: Målvakt
Säsonger i Hoyzer: Femte

Hur är din känsla inför säsongen?
Svårläst. Vi ligger nog efter i träningen, men är nog inte lika nedgångna som vid samma tid tidigare säsonger.

Hur ser du på årets upplaga av Hoyzer Boyz?
Man kan säga att klubben står inför ett vägval. Visst är den annorlunda när Hoyzerprofiler som Jonny och Sannum lagt skorna på hyllan, Ogges och Hasses ständiga frånvaro och Carlis val att ta ett steg tillbaka, samtidig som de yngre spelarna lovat att ta ett steg fram. Så det skall nog bli en spännande säsong på många sätt.

Hur skulle du beskriva truppen?
På pappret är det nog Hoyzer Boyz bollskickligaste lag någonsin. Skall bli roligt och se hur lågt det räcker och hur bra den för Hoyzer så viktiga lagmaskinen kommer att funka. Det stora frågetecknet är nog målvaktsposten. Då jag har varit den mest träningsvilliga av oss målvakter, med blott två träningar, kan man lätt bli mörkrädd. Sen blev det inte bättre av att målvaktsgiganten Kim Aho gick och skadade sig på nytt vid sin första träning. På en träning som han förövrigt vissa att han kan sitt hantverk. Sen undrar jag när lagets M.Hedman skall dyka upp?

Vad kommer ni att jobba med i år för att bli så bra som möjligt?
Jag hoppas att vi inte glömmer bort lagmaskinen och smörjer den ofta med öl och goa stunder på den lokala syltan.

Vad måste du själv jobba med?
Finskan, ironin och min närvaro på träningarna.

Vad gör klubben Hoyzer speciell?
Vi är mer oseriöst seriösa än en korpklubb. En klubb med engagemanget och kärlek till varandra, grusfotboll, öl och stor portion HYYYYYYYYBRIS!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Lever nog ganska mycket på rutin och reflexer. Har med innesäsongen blivit bättre på fötterna. Sen är jag nog den i laget står för den andliga kontakten.

Vad har du för förväntningar på Hoyzer i år?

Som vanligt blir det varken fågel eller fisk, utan gam!