Målorgie inledde Hoyzer Boyz säsong

Hoyzer Boyz seriepremiär blev en veritabel klang-och-jubel-föreställning i Svarta Gamens tecken. Efter en lite trög inledning med flera missade lägen lossnade det rejält i andra halvlek i en match där Hoyzers frälsare Klas Jonsson stod för hela sju(!) fullträffar.

Det var en minst sagt fuktig afton på Hökarängens bollplan, då Hoyzer Boyz sparkade igång seriespelet säsongen 2012. Premiärmotståndarna FC Anonymous såg yngre och rappare ut, men det var Hoyzer som omgående tog tag i spelet efter avspark. Man vaskar tämligen omgående fram de första chanserna, men precisionen i avsluten lämnade en del att önska. Men det dröjer ändå inte länge innan Svarta Gamens förkämpar får höja nävarna mot de regntunga skyarna, då Klas ”Frälsarn” Jonsson spräcker premiärnollan. Det skall komma mera.

Noterbart var att Augustin Alexandru Dita gjorde sin första riktiga match för Hoyzer Boyz och var briljant i sin mittfältsroll, spelade intelligent, skapade ytor för medspelarna och fördelade bollar. Det är också en genial lobbpass från Hoyzers rumänska proffs till Klas som friställd med målvakten lurar bort denne innan han rullar bollen i mål. 2-0 till Svarta Gamens lag!

Hoyzer fortsätter att skapa chanser men lite högmod, nonchalans och slapphet börjar skönjas. Man slarvar med positionsspelet, tar inte löpningar eller möter boll. Detta straffar sig då i övrigt utmärkte Anders Gunnarsson går bort sig i sin backposition, felpassar en motståndare som i sin tur friställer FC Anonymous djupledslöpande striker som överlistar vikarierande målvakten Carlis Fridlund i Hoyzermålet. Reducerat på det första avslutet på mål och tämligen bittert för Hoyzer Boyz och halvtidsvilan känns välbehövlig när den kommer.

Coach Edgren snackar ihop laget i pausen och Hoyzer tar åter tag i taktpinnen direkt då domaren blåser igång andra halvlek och det dröjer inte länge innan Klas färdigställer sitt hat-trick. Men FC Anonymous har inte givit upp – Hoyzers spelövertag och press öppnar upp för kontringar och i en av dessa får en av de svartklädda till en lurig tåfjutt som innebär 2-3. Återigen ett lite onödigt mål som dock inte innebär mycket för matchbilden. Tvärtom får publiken bevittna en ketchupeffekt utan dess like.

Hoyzer fortsätter ligga på som om det bara fanns ett mål på Hökarängens plan och Klas fortsätter att ösa in mål och trycker in tre till på raken innan han delar med sig i målskörden, då Per Levin snappar upp ett motlägg och placerar in 7-2. Det är dock inte helt oväntat Klas som kronan på verket sätter det avslutande målet på John Hollingworths fjärde målpass för kvällen, detta strax innan domaren skonar motståndarna genom att blåsa av årets seriepremiär.

En Klas på målhumör i all ära men detta var framför allt en lagtriumf, där samtliga spelare bidrog till segern med ett gediget arbete som med undantag från en svag avslutning av första halvlek såg mycket lovande ut. Passningsspelet var betydligt bättre än någon gång tidigare under försäsongen, men man tilläts å andra sidan spela utan större press på bollhållare. Hoyzer bestämde tempot mer eller mindre fullkomligt och FC Anonymous hade ytterst lite att komma med. En eloge för effektiviteten där de ändå fick relativt bra utdelning på en handfull avslut, men det kan man kanske bjussa på en kväll som denna.

Det finns egentligen inget dåligt att säga om 8-2 i en premiär, men Hoyzer Boyz borde nog ändå ta det lite försiktigt med hybrisen. FC Anonymous kommer garanterat att återfinnas i tabellens bottenskikt vid säsongens slut och det redaktionen såg av de andra lagen gör att fortsättningen av allt att döma kommer att bli betydligt tuffare. Nästa vecka möter man Hönsängen som trots 0-4 förlust mot Gorgonzola FC kommer bjuda hårdare motstånd än i torsdagsaftonens målkavalkad!