Första segern för Hoyzer Girlz

Svarta Gamens damer kämpade till sig första seriesegern då de på onsdagskvällen besegrade Tillsammans med Bättre förr med 2-0. Stor matchvinnare blev målvakten Lollo Jonsson som höll nollan:
– Det var förlösande, som de coola kidsen säger. Lyckan som exploderade när slutsignalen kom gick fan att ta på!

Det var ett revanschsuget Hoyzer Girlz som beträdde Kärrtorps grus. Kanske var just Girlzens målvaktsstjärna Lollo Jonsson mest revanschsugen efter den försmädliga förlusten i premiären, men hon ser framför allt trepoängaren som en laginsats.
– Den här gången var jag nöjd över min insats, då jag kände att jag hade lite att bevisa efter ett klantigt insläppt mål i förra matchen. Vad vi hade nu var ett taggat och torrt lag som hittade sina positioner bättre, trots en del förvirring kring bytena. Vi kunde tryggt börja spela bakåt och vi fick igång pratet på plan, nu när premiärfebern sen förra veckan är avklarad.

Det såg dock länge ut att bli en mållös tillställning, men i matchens slutskede lossnade det med två mål som poängdrottningen Anna Fernlund låg bakom. Dessutom borde man ha fått ytterligare ett mål godkänt, men den i övrigt ganska petiga domaren observerade inte att bollen var över mållinjen. Lollo vittnar om en över lag jämn match, där Hoyzer vann mycket på sitt lite tuffare och ettrigare spel:
– Första känslan var att vi spelade hyfsat jämnt. Vad de hade i sparkstyrka tog vi igen i sammanhållning och sunt passningsspel. Dock upptäckte vi rätt snabbt att vi hade att göra med flickor som var lite rädda om sina manikyrer och vi började pressa, stressa och hårdna till, vilket stundvis var att leka med elden, då domaren stod med pekpinnen under matchen. Men när de segnade betalade det sig verkligen och vår offensiv blev snabbare och snabbare. Chanserna fanns där hela tiden; vi hade bara inte foten på den där centimetern som hade avgjort situationerna. När vårt nyförvärv Tara Svensson blev utvisad pga en avståndsmiss, vände vi detta till vår fördel och gnisslade tänderna till max för att det inte skulle göra skillnad. Många i truppen pratade efter match om att den situationen nästan blev en kick i rumpan åt rätt håll, då vi fann rätt nivå av aggression.

Anna Fernlund stor segerorganisatör med både mål och målpass

Jämfört med fjolårets extremt tröga start var det förstås extra skönt för Girlzen att få en vinst med sig relativt snabbt och Lollo ser med tillförsikt på resten av säsongen.
– Vi är lite av ett nytt gäng i år och magkänslan är riktigt bra. Jag ser mitt lag som både ett sportsligt och socialt utbyte där gemenskapen kommer stärka oss sportsligt. Med två matcher i ryggen och en del oprövade lag framför oss, känns det spännande. Vi siktar så klart på att göra vårt bästa, ta en massa poäng – och vi ska ha jävligt kul under tiden!