Fortsatt serieledning för Hoyzer Boyz

Hoyzer Boyz fortsatte på den inslagna vägen och tog ytterligare en övertygande seger, då man trots två straffar mot sig nedkämpade Hönsängen IF med siffrorna 5-1. Hoyzernytt tog ett snack med John Hardy Hollingworth om matchen och den fina inledningen av serien.

Hur mår man dagen efter då man vaknar i vetskapen att man är serieledare?
– Man mår fint, man mår som man bör och framför allt; man mår som man förtjänar! Vi spelade kanske inte världens vackraste fotboll alla stunder, men vi spelade effektivt och kontrollerat.

Två raka segrar kan väl inte beskrivas som annat än en drömstart på säsongen. Ändå var eftersnacket mest av självkritisk karaktär– varför?
– Just som jag nämnde så kanske vi inte spelade så himla vackert alla gånger och vissa perioder i matchen så blev vi tillbakapressade på ett sätt som gjorde att vi inte kände oss helt nöjda. Jag måste passa på att citera Glenn Strömberg. “MEN” jag tycker det är positivt att vi inte är nöjda med att bara vinna utan att vi fortsätter hitta och fokusera på vad vi kan göra bättre. Nästa match möter vi ett annat motstånd, bättre eller sämre vet jag inte, men vi ska inte vara självbelåtna och mätta förrän vi vunnit serien.

Namnsdagsbarnet John tillsammans med målvaktsfantomen Niclas Josfsson

– Jag var förvånansvärt tung den här matchen. Kanske var det för mycket namnsdagstårta som gjorde att jag var lite seg. Men jag tyckte vi inledde med en ganska defensiv inställning för att sedan kliva på lite mer o mer när vi kände hur motståndet var. Det var ju ett nästintill oscoutat lag vi mötte. Spelmässigt tyckte jag det fungerade väldigt bra. Vi hittade varandra väldigt fint och med undantag för de tillfällen då vi hamnade för långt ner i banan, så tyckte jag vi hade full kontroll på spelet. Framåt slutet av matchen kanske vi var lite för ivriga på att göra mål och släppte till lite chanser som vi inte behövt.

Hoyzer fick annars en idealisk start på matchen då Klas Jonsson iskallt passar Alex Dita som kan rulla bollen i öppet mål. Hönsängen var dock inte ofarliga då väl fick fast bollen på offensiv planhalva, fyllde på med mycket folk och satte både den hoyzerska defensiven som Niclas Josefsson i Hoyzermålet på prov. Detta inte minst efter att Anders Gunnarsson fått en boll på handen och motståndarna tilldömts straff. Niclas, som gjorde sin första match, visade dock varför han är given förstamålvakt då han står för en kalasräddning vid sin högra stolpe.

Istället för en kvittering i baken får Hoyzer ett stort mentalt övertag på motståndarna och utökar dessutom sin ledning, denna gång med omvända poängspelare, efter att Alex hittat Klas med ett inspel. Klas gjorde som vanligt, dvs mål och fortsätter visa på fin form. Och det är inte slut med det – Magnus Alakangas gör sitt första mål i seriespelet då han påpassligt styr in en fast situation som skär som en varm kniv i smör genom Hönsängens försvar. 3-0 blir också halvtidssiffrorna.

Andra halvlek har knappt hunnit sätta sig innan Hönsängen bjuds på ytterligare en chans att komma in i matchen. Återigen är Anders otursgubbe då motståndaren faller lätt i en närkamp. En mycket hårt dömd straff som dock blir av föga betydelse, ty i motståndarnas ögon står en mur i målet vid namn Niclas. Denna gång försöker de placera bollen hårdare och ännu närmre högerstolpen, med resultatet att den går en bra bit utanför. Återigen vänder Hoyzer på steken och Klas gör sitt andra mål för kvällen.

Klas “Frälsarn” Jonsson i solklar skytteligaledning med tio mål

Hönsängen fortsätter att ligga högt med en tung targetspelare, vilket gör Hoyzers lag lite för utsträckt för att man ska kunna spela sitt vanliga presspel. Vid ett par tillfällen går backlinjen bort sig och vid ett av dessa sitter till sist 4-1-reduceringen via ett välplacerat skott. Ett motståndarlag utan avbytare är tröttkörda och orkar inte alls hålla uppe tempot. Hoyzer har visserligen inte bråttom men erbjuds enorma ytor att operera på. Mycket riktigt får man också sista målet då Klas fullbordar sitt hat-trick med att göra sitt tionde mål för säsongen. Inte illa pinkat på två matcher!

Trots en sund dos självkritik finns det mycket bra som John vill lyfta fram:
– Jag tyckte våra yttrar i den här matchen gjorde ett fenomenalt jobb. Marco (Ortolani) gjorde ett flertal bra hemåtjobb som vände till kontringar där han bara var en enkel bredsida ifrån att fått raka in bollen i mål. Om anfallaren bara tittat upp en sekund från bollen hade segersiffrorna varit ännu större. Så ja, kantspelet och rörelsen på spelarna i allmänhet var bra. Sen måste ju målvakten omnämnas. TVÅ straffräddningar i samma match. En sån målvakt vill man ju ha kvar i laget för evigt!

Hoyzer har som sagt fått en bra start. Vad tror du om fortsättningen?
– Det är fortfarande svårt att sia om kvaliteten på den här serien. Vi har mött två väldigt dåliga lag, men det säger ju väldigt lite om resterande lag. Jag tycker vi får vänta och se, men ja, det är klart man drömmer om guld. Allt annat vore ett misslyckande!