Coach Edgren tillbaks på gruset

Det är nog så glädjande att Hoyzer Boyz har fått en resultatmässig kanonstart på säsongen. För oss som följer klubben var det dessutom väldigt kul att bevittna Mikael Edgrens comeback i den hoyzerska backlinjen efter uppemot ett års skadeupphåll. Redaktionen bytte ett par ord med Edgren inför veckans match mot San Marino.


Äntligen tillbaks i Hoyzertröjan efter skadehelvetet – hur känns det?

– Det känns fantastiskt roligt! Det är ren glädje att få sparka på den där jädra bollen igen efter nästan ett års avhållsamhet!

Kan du ge den mindre väl insatte en liten sammanfattning om turerna kring din utdragna fotsskada?
– Jag har haft en tendens att stuka min högerfot. Eller tendens – det kanske snarare har varit en vana. Jag har stukat foten väldigt många gånger. Detta har lett till broskbildning i vristen, vilket gjort att jag inte kunnat belasta foten utan att det smärtat och liksom låst sig. Doktorn kikade då in i vristen och fräste bort lite av det som hamnat i vägen. Nåt åt det hållet.

Du krönte comebacken med en rensning på mållinjen då matchen fortfarande stod och vägde. Hur såg du annars på din egen och lagets insats?
– Jag är glad att jag fick göra åtminstone en stark insats under matchen, för i ärlighetens namn var det inte mycket annat som stämde! Jag hade bara genomfört en träning innan matchen så jag var ganska förberedd på att det inte skulle gå så bra, jag var mest glad av att få vara med på planen igen. Laget gjorde en bra insats, även om viss frustration och stress uppstod under matchen. Men att vinna så klart när vi anser att vi inte spelade så bra som vi vet att vi kan är ju en fantastisk styrka! Vi har spetsarna i laget som krävs för att få utrymme för spela ihop ett lag i början på en säsong, vilket känns jättebra. Det är en ynnest att få klaga efter en sån seger.

Du har ju agerat coach under din skadeperiod. Har ditt synsätt förändrats då du agerat från sidlinjen istället för i backlinjen?
– Nja. Det är visserligen lättare att se vad som behöver förbättras när man står vid sidan av än när man har sitt egna spel att tänka på, men om det förändrat mitt synsätt vet jag inte. Förstärkt vissa idéer snarare.

Hur blir det med coachandet nu?
– Jag vet inte, jag är sugen på att fortsätta men jag är osäker på om det går att kombinera med en spelarroll. Om laget tillåter så vill jag låta tiden utvisa om jag kan agera både och.

Hoyzer har ju fått en resultatmässig drömstart på säsongen. Ändå diskuterades det ganska livligt efter senaste matchen om att det måste bli bättre. Vad är bakgrunden till den interna självkritiken?
– I seriepremiären tilläts vi spela helt utan press vilket gav oss möjlighet att spela ett kreativt kortpassningsspel. Jag tror att många hade hoppats på att vi skulle kunna bibehålla det spelet även i den andra matchen, vilket vi inte kunde. De flesta var visserligen beredda på att det skulle bli svårare och därmed inte fullt lika bra spel, men inte att vi skulle tappa det så mycket som vi gjorde. Det här kombinerat med att det verkar råda lite olika idéer i laget om spelarroller och upplägg mynnade nog ut i en del frustration. Om man ska ta med sig något av det här framåt så tror jag det är att vi måste inse att bra, kreativt och roligt spel inte alltid leder till klara segrar, ibland är det mycket lättare att sänka ambitionerna i passningsspelet och kontra sig till en seger. Och det är inget fel med det, däremot vill kanske en del hellre spela ”bra” än effektivt. Vi behöver några fler matcher för att hitta våra nivåer, så tror jag att detta löser sig.

Bland andra lagets målkung Klas Jonsson talade innan säsong om att detta är året då Hoyzer vinner serien (igen). Han har som bekant dragit sitt strå till stacken med tio pytsar såhär långt. Men är det en rimlig målsättning sett till spelet och det spelarmaterial Hoyzer Boyz förfogar över?
– Ja, det tycker jag verkligen.

Vad har du för reflektioner inför torsdagens match mot San Marino – vad krävs för en ny Hoyzerseger?
– Vi behöver behålla fokus och fortsätta på inslaget spår. De eventuella frågetecken vi har kommer besvaras i sinom tid under säsongen.

Hoyzer Boyz vs. San Marino
Tor 10 maj 20.30
Hökarängens BP