Tara Svensson laddad för toppmötet

På onsdag ställs Hoyzer Girlz mot serieledarna Ulven Babes i säsongens hittills svåraste match. Truppen är skadedrabbad, varför det är extra viktigt att andra spelare kliver fram, så också nyförvärven. Tara Svensson kom till Hoyzer under vinterfönstret och berättar för Hoyzernytt om sig själv, sina intryck av klubben och serieinledningen.

Hur är det att komma som nykomling till Hoyzer?
Fantastiskt roligt. Först tyckte jag att det var lite läskigt med en massa nya okända människor men redan efter första träningen kände jag att min rädsla släppte och jag kände mig välkommen. Det berikar ens liv att spela i Hoyzer att kunna träffa ett gäng sköna människor och lira lite boll är hur kul som helst.

Beskriv dig själv som spelare och människa!
Som spelare löper jag snabbt och bollen hamnar oftast vart jag vill. Dock är bollkontrollen vid dribbling något jag måste jobba med, inte stressa. Har fått tuffa till mig på matcherna genom att gå på kropp mot motståndarna vilket har gjort att de sällan kommer förbi. Min till synes taniga överkropp kan man numera beskriva som en mur på matcherna. Som människa är jag hård men rättvis, envis och lite smått förvirrad.

Vad gör klubben Hoyzer speciell?
Att det är så mycket runtomkring den. Supporter shop, hemsida och att det skrivs om varje match och om spelarna. Den är en perfekt kombination av seriöst och oseriöst. Känns bara jävligt ballt att få spela i Hoyzer!

Hur ser du på Hoyzer Girlz inledning av serien?
Jag är mycket nöjd med vinsterna. Laget är bra på så sätt att alla verkligen passar på sina positioner och vi är verkligen kämpar! Tycker starten varit lite ojämn men det kan bara bli bättre när vi kommer in i hur vi ska spela. Sen gäller det att vi taggar till ännu mer i fortsättningen!

Hur ser du på fortsättningen?
Jag ser mycket ljust på framtiden! Vi är inte på matcherna för att förlora! Vi ska vinna, helt enkelt!

På onsdag möter ni serieledande Ulven Babes – tankar inför den matchen?
Dom är bra, vi är bättre! Att de leder serien är inget vi ska tänka på. Dock känner jag oro över att de som är sjuka eller skadade inte ska kunna spela. Mer snack på planen och våga mer så tar vi hem det. Vi har redan börjat tagga inför matchen!

Ulven Babes vs. Hoyzer Girlz
Ons 16 maj 18.30
Kärrtorps IP