Rökfri Ortolani går mot en ny vår

Säsongen har börjat på bästa möjliga vis för Hoyzer Boyz. Tre segrar på lika många försök ger en delad topplacering i tabellen och Svarta Gamens lag tycks gå mot en ny vår. En av flera spelare som alltid gör ett hårt jobb i det tysta, men som vuxit ett par nivåer i år är Marco Ortolani. Detta har uppmärksammats såväl av lagkamrater som av oss på Hoyzernytt, vilket föranledde oss att byta ett par ord med Hoyzers egen Italian stallion.

Marco Ortolani har många strängar på sin lyra; han jobbar som datakonsult, lärare och vinimportör. Dessutom älskar han att meka med, samt renovera bilar och motorcyklar från 60- och 70-talet. Men hans mångsidighet kanske inte märks mest som fotbollsspelare där han, utan att för den delen vara endimensionell, är en tämligen utpräglad yttermittfältare med en förmåga att komma runt sin bevakare och dominera sin kant.

Marco gör sin tredje säsong i Hoyzer Boyz och har liksom laget fått en strålande inledning på säsongen. Senast i den täta matchen mot San Marino fick han dessutom äntligen lön för sitt oförtrytliga slit medelst ett iskallt avslut friställd med motståndarmålvakten. Hoyzernytt var inte sena att gratulera matchhjälten:

Grattis till en ny seger senast och första målet i Hoyzertröjan – känns det bra?
– Jättebra! Fan, I want more! Jag firade mitt mål med en lättöl och en Calzone på Mickel Räv.

Du har tidigare år gjort ett gediget arbete som kantspelare, men ofta verkat i det tysta. Men i år känns det som att du spelar med ett större självförtroende och får mer konstruktivt uträttat. Vad har hänt?
– Kanske att jag har slutat röka? Idag fyller jag 37 dagar smoke-free. Det suger, för jag tycker att det är gott med en cigg vid fotbollsplanen, men jag springer mycket bättre nu.

Hoyzer har ju börjat serien övertygande. Hur ser du på årets upplaga av Hoyzer Boyz?
– Förra året slarvade vi bort allt till slutet, men den här säsongen vinner vi serien. (Hybris!)

Finns det saker du och laget måste jobba med? I så fall – vad?
– Jag tycker att vi ska sätta en permanent score-board på krogen i Hökarängen och uppdatera det efter varje match med exempelvis mål, snyggaste mål, viktigaste mål, senaste mål, tidigaste mål, självmål, you name it… Kanske blir det ännu roligare att våga spela och förbättra oss alla.

128 Underdogs vs. Hoyzer Boyz
Tor 24 maj 18.15
Hökarängen BP