Hoyzer rasar mot matchavgörande domslut

Hoyzer Boyz borde haft full pott efter fyra spelade omgångar, men trots en fenomenal vändning signerad Klas ”Frälsarn” Jonsson fick man nöja sig med en pinne. Detta efter att domaren för fjärde gången på lika många matcher hittat en ytterst tveksam straff. Hoyzerspelarna var naturligtvis både arga och besvikna, men fick hur som haver nöja sig med en poäng efter att 128 Underdogz kvitterat i slutminuten som en följd av det kontroversiella domslutet .

Hoyzer Boyz förmådde inte upprätthålla sin fullpoängssvit. Kanske var det värmchocken eller den tidiga matchstarten som gjorde att spelarna inte riktigt var på hugget. Felbesluten var många, intensiteten låg, och få, om någon gjorde jobbet för att skapa ytor för sig själv eller sina medspelare. Därför var man tämligen nöjda med att komma undan med mållöst resultat i halvtid, efter säsongens så långt svagaste insats.

Efter den bedrövliga matchinledningen satsade bägge lagen framåt i andra halvlek, Hoyzer började rulla boll och skapa chanser utan att få utdelning. Tiden lider och matchen tycks gå mot ett mållöst resultat då plötsligt allt händer med mindre än fem minuter kvar att spela. Underdogz har under matchen hotat flera gånger på fasta situationer och efter en liten placeringsmiss i Hoyzerdefensiven kan de ta ledningen på nick efter en hörna. Ett Hoyzer utan särskilt bra samspel och balans var, för att prata i brottartermer, i ”brygga”.

Motståndarnas täta bevakning som tidigare låst Hoyzers mittfält och stressat backlinjen blev dock i detta skede betydligt tamare och man fick tid och utrymme att spela sig upp på Underdogz planhalva. Lagets målkung Klas Jonsson var inte sen att utnyttja ett läge mot ett lågt liggande motståndarförsvar och kvitteringen är ett faktum. Hoyzer vädrade morgonluft och fortsatte att pressa ner Underdogz.

Hoyzer hade problem att värja sig mot Underdogz bra slagna hörnor och insparkar

Ett långt inlägg skär rakt igenom motståndarförsvaret och Klas kan solo med Underdogzkeepern nicka in ledningsmålet med bara ett par minuter kvar av matchen. Hoyzerspelarna kämpar, sliter, stressar motståndarna och tycks ha kontroll på skeendet då Underdogz tilldöms en rätt så märklig frispark blott meter utanför straffområdet. Frisparken slås inte bättre än att den fastnar i muren strax utanför straffområdeslinjen, men domaren har minsann ett par avgörande kort i rockärmen.

Från ingenstans hittar han en ruff i straffområdet och dömer straff, samt visar en oförstående Mikael Edgren av banan. Detta trots att bollen aldrig ens varit i närheten av någon av de enligt domaren knuffande eller knuffade spelarna. Hoyzer kan bara kallt konstatera att man drabbas av den fjärde högst tveksamma straffen på lika många matcher. Tyvärr kan inte målvaktsgiganten Niclas Josefsson göra något åt straffen, så istället för tre sköna poäng får Svarta Gamens gäng bittert nog nöja sig med en enda pinne.

Efteråt protesterade man naturligtvis mot domarens styvmoderliga behandling av Hoyzer, inte enbart för denna märkliga straffsituation, utan för att man trots schysst spel drabbats så ensidigt av relativt billiga straffar utan att för den delen fått något tillbaks. Mest besviken var förstås Klas som sånär blev matchhjälte, men til syvende og sidst gjorde han sitt tolfte mål på fyra matcher och krossar alla rekord, såväl personliga som för Hoyzer.

Sett till en över drygt 40 minuter relativt svag Hoyzerinsats i en jämn och chansfattig tillställning var dock resultatet inte helt orättvist. Till skillnad från i tidigare matcher hade man svårt att transportera bollen, sprang för dåligt, fick långt mellan lagdelarna och gjorde många enkla misstag. Möjligen hade man fler klara målchanser än motståndarna som var småfarliga på fasta situationer, men annars mest tog tämligen lama, tidiga avslut. Om John Hardy Hollingworths lobbskott i målställningen från halva planen tagit några centimeter längre ner på ribban hade kanske marginalerna tippat över till hoyzersk favör. Tyvärr var detta inte fallet denna afton.

Serietabellen inför Hoyzers dubbla toppmöten

Hoyzerspelarna må ha rasat mot domaren, men man rasade inte i tabellen. När resultaten från de senare matcherna trillade in kunde Hoyzer Boyz glädja sig åt att toppkonkurrenten Zodiac åkt på sin första förlust, detta mot nästa veckas motståndare GorgonZola. Således räckte den snöpliga poängen för att Svarta Gamens lag åter skulle segla upp på en förstaplats i tabellen! Lite plåster på skrubbsåren, om inte annat. Tre omgångar återstår innan sommaruppehållet där Hoyzer Boyz närmast möter nuvarande serietrean respektive tvåan. Dessa matcher torde ge en fingervisning om huruvida Hoyzer har vad som krävs för att utmana om guldet då serien avgörs i höst.