Vingklippt Hoyzer söker upprättelse

Hoyzers damer respektive herrar har revansch att ta på sig själva efter mindre bra insatser den gångna veckan, då det blev slut på de bägge lagens tre matcher långa vinstsviter. Det kan dock bli rejält tufft – Svarta Gamens gäng är rejält skadeskjutet inför omgångens viktiga bataljer.


Hoyzer Girlz har haft otur med skador på sistone. I förra veckans förlustmatch fick målvaktsklippan Lollo Jonsson kliva av tidigt med vad som visade sig vara en fraktur i knät. Inte blev det bättre av att hennes ersättare på platsen, Anke Schmidt Felzmann, skadade sig så pass illa på senaste träningen att hon nu går med gipsad arm. Naturligtvis är ingen av dem aktuella för spel innan sommaruppehållet.

Förmodligen får man dessutom klara sig utan riviga målsprutan Anna Fernlund som också har problem med ett knä. Osäkert även kring Petra Åslund som fått kliva av flera träningar med känningar i revbenen. Utsikterna är dock bättre för Sofia Mukka som uppsökte sjukhuset efter ett djupt jack i knät efter onsdagens batalj, men det visade sig inte vara värre än att det blir ett snyggt ärr lagom till badsäsongen. Det är i skrivande stund oklart vem som ska vakta målet då Girlzen på onsdagskvällen ställs mot nästjumbon Tussilago.

Hoyzer Boyz vill säkert hitta tillbaks till sitt vägvinnande spel efter krysset mot 128 Underdogz i förra veckan. Då måste man, förutom långtidsskadade Ola Wiklander och Jimmie Hellström, klara sig utan ettan och tvåan i den interna skytteligan: Klas Jonsson, som stått för 12 av lagets 17 strutar, samt Per Levin. Man har visserligen bredd i truppen, men det ser lite tunt ut med strikers inför torsdagens toppmöte med GorgonZola FC. Inte blir det bättre av att många spelare är dåligt tränade, vilket kan hålla dem utanför matchtruppen.

Som lök på laxen skadade sig playmakern Alex Dita på måndagsträningen och missar förmodligen resten av matcherna innan uppehållet. Dessutom har lagets givne målvakt Niclas Josefsson känningar i ett knä och kommer först i veckan kunna lämna besked om han kommer till spel. Låt oss hoppas att andra i brist på dessa karaktärsspelare kliver fram och visar vart skåpet skall stå!

Lite om matcherna i skuggan av skadeeländet. Hoyzer Girlz har med sin tredjeplats fortfarande bra slagläge i toppen, men skall nog inte låta sig luras av onsdagsantagonisternas dåliga tabellplacering. De har varit svårslagna och med undantag från en väl tilltagen torsk mot Andrea Doria spelat målsnåla tillställningar som slutat oavgjort eller avgjorts med uddamålet. Lagen har mötts tidigare där de två senaste mötena slutade med seger för Tussilago då lagen delade serie 2010.

Serieledande Hoyzer Boyz ställs på torsdag inför säsongens såhär långt största utmaning då man i sin tur möter GorgonZola FC, som senast var första lag att slå dåvarande tabellettorna Zodiac. Kombattanterna är de enda obesegrade lagen i serien och sett till tidigare resultat kommer det nog att bli en mycket jämn match som avgörs av små marginaler. Eller som senast, av domaren!

Hoyzer Girlz vs. Tussilago
Ons 30 maj 20.00
Kärrtorp IP

Hoyzer Boyz vs. GorgonZola FC
Tor 31 maj 20.30
Hökarängens BP