Första förlusten för Hoyzer Boyz

Ett Hoyzer utan spets fick för första gången denna säsong smaka förlustens bittra beska. Ett tidigt baklängesmål visade sig bli matchens enda i en för övrigt jämn, relativt välspelad och ganska rolig match.

Uppladdningen inför toppmötet var knappast optimal, då man av mer eller mindre giltiga skäl saknade gräddan av den hoyzerska poängtoppen. Målkungen Klas Jonsson saknades, såväl som tvåan i skytteligan Per Levin och skadade playmakern Augustin Alex Dita. Avsaknaden av spets i laget var således det stora orosmolnet då man visste att tabelltreorna GorgonZola FC skulle bli säsongens såhär långt svåraste utmaning.

Redan inför drabbningen var Hoyzer Boyz detroniserade från serieledningen då andraplacerade Zodiac kunde inkassera en trepoängare på WO. Att bombhot(!) på gröna tunnelbanelinjen skapade viss osäkerhet kring lagdispositionen genom sena ankomster var kanske det som gav det lilla övertaget till GorgonZola som startar aningen bättre och mer aggressivt än Hoyzer som tycks stå lite på hälarna inledningsvis.

Svarta Gamens förkämpar jobbar till en början mest på att sänka tempot, känna på motståndarna, rulla inom laget och lyfta in bollar på fasta situationer. Detta straffar sig också efter en fatal felträff på en inspark vilket skapar en snabb omställning där backarna inte hinner med den frispelade GorgonZola-spelaren, som kan lobba bollen över utrusande Niclas Josefsson.

Hoyzer fortsätter att spela utan någon riktig udd, är ofta tvåor i duellerna och möter inte boll, vilket skapar många onödiga bolltapp och spelvändningar. GorgonZola har dock visat att de hellre gnäller på domaren än försöker göra något konstruktivt när de väl får längre sekvenser på Hoyzers planhalva. Istället är det Hoyzer som jobbar till sig ett numerärt överläge då en motståndare går in lite väl hårt och får syna det gula kortet.

Matchen tippar över en aning till Hoyzers fördel, men man skapar inte mycket ur överläget. Snarare kan man börja lugna ner sig och fundera över hur man ”borde” spela, vilket faktiskt gör viss skillnad mot slutet av första halvlek. Stundtals har det varit bedrövligt långt mellan lagdelarna, men nu finns åtminstone ambitioner att sammanfoga laget. GorgonZola skapar halvlekens sista chans med ett kanonskott som Niclas boxar undan och 0-1 står sig in i vilan.

Efter en tämligen chansfattig första halvlek höjer Hoyzer tempot direkt efter paus. Jacob Zocherman gör sin första match för säsongen och börjar komma igång på riktigt, kliver in ordentligt i bollduellerna och ligger bakom mycket av det offensiva spelet. Svarta Gamens lag börjar hota på allvar inne i boxen men har fortsatt svårt att skapa de där riktigt farliga lägena. Tråkigt nog decimeras Hoyzer då Marco Ortolani tvingas kliva av med smärtor i baksidan av knät.

Det är dock väldigt nära då Bjornar Berger får lite tid att lägga bollen till rätta och avslutar klockrent i stolpen. Mikael Edgren har också ett bra skott på frispark som ser ut att vara på väg in i nätmaskorna men typiskt nog täcks bort av egen spelare. Hoyzer Boyz lyfter allt i en intensiv slutforcering, skapar en hel del oreda framför GorgonZola-målet, men straffas med flera farliga kontringslägen. Niclas storspelar dock och släpper inga fler bollar förbi sig.

GorgonZola försvarar sig bra och har den där lilla turen med bollstudsarna inne i boxen. Hoyzer skapar inga klara målchanser och får då domaren blåser slutsignal bittert erfara hur en förlust smakar för första gången denna säsong. Tyvärr saknade Hoyzer för kvällen det där lilla extra på sista tredjedelen, men gjorde en riktigt bra andra halvlek efter en lite loj första. Surt att få ett onödigt mål i baken innan man riktigt kommit igång och denna gång visade det sig bli ödesdigert. Gör man inga mål vinner man inga matcher, sägs det.

GorgonZola är fortsatt obesegrade och tog därmed sig förbi Svarta Gamens förkämpar. Med detta halkade Hoyzer ner på en tredjeplats i det täta toppskiktet. Nästa vecka har man dock alla förutsättningar att återerövra serietronen då man möter tabellettorna Zodiac!