Nytt toppmöte för Hoyzer Boyz

Förra veckan fick Hoyzer Boyz se sig detroniserade från serieledningen då de åkte på säsongens första förlust. Ett lag som påtagligt saknade ordinarie anfallare och sina bästa målskyttar fick lämna Hökarängens grus med noll gjorda mål och lika många poäng. På torsdag ställs man mot de nya tabellettorna Zodiac!

Efter en idealisk start på säsongen har det gått trögare när man stött på bättre motstånd. Domaren skänkte bort en poäng till 128 Underdogz och förra torsdagen fick ett åderlåtet Hoyzer se sig nollade för första gången i år av topprivalerna GorgonZola FC, trots stundtals riktigt bra spel. På torsdag krävs poäng emot nya serieledarna Zodiac, om Svarta Gamens lag ska hänga med i toppstriden då man nästa vecka går till sommaruppehåll.

Hoyzer är tämligen hårt drabbat av skador och förra veckan gick både Marco Ortolani samt Alexandru Dita sönder och flera andra dras med förkylningar och småskador som kan äventyra medverkan. Sedan tidigare saknas långtidsskadade Ola Wiklander och Jimmie Hellström. Nu får man också klara sig utan passningsspecialisten John Hardy Hollingworth, men får förhoppningsvis tillbaks lagets målfarligaste duo Klas Jonsson och Per Levin, vilket borgar för att man ska slippa ännu en försmädlig målnolla.

Motståndarna Zodiac fick en enkel match förra veckan då de inte ens behövde infinna sig på Hökarängens BP för att inkassera en seger. Hönsängen IF lämnade walkover och Zodiac seglade redan innan omgången var färdigspelad upp i tabelltoppen. Det enda lag som tagit poäng av Zodiac var Hoyzers banemän GorgonZola som tog en tung uddamålsvinst i den fjärde omgången.

Niclas Josefsson i Hoyzermålet en given nyckelspelare i toppmötet

Vi får troligen se ännu en jämn fajt mellan två lag som kommer att gå för vinst. Ett Hoyzer i bra form är väldigt svårtstoppade, men efter den övertygande starten har det sett lite svajigare ut de senaste matcherna, då motståndarna tillåtits slå mynt av hoyzerska misstag och oförmågan att göra mål. Det är sett till resultaten lätt att tala om en nedåtgående trend, men vi ska vara medvetna om att motståndarlagen också blivit bättre för varje match som spelats. Svarta Gamens lag kan dock ta med sig en stark andra halvlek senast i förlustmatchen, där det just bara var marginalerna och turen som saknades i ett i övrigt efter sina förutsättningar metodiskt malande lagmaskineri.

Även om man kan ägna sig och kritik och navelskåderi efter de senaste matchernas poängtapp har Hoyzer hållit jämna steg med motståndarna och kunde sist på ett beundransvärt vis rulla bollen med kontroll och lugn inom laget, dock utan att riktigt komma till på den sista tredjedelen. Förutsatt att Klas Jonsson spelar har man dessutom den offensiva spets som kan göra skillnaden framåt i ett för övrigt stabilt men något defensivt präglat Hoyzerlag. Dessutom måste man som sagt se till att minimera slarv och tröghet som i de senaste matcherna blivit dyrköpta och framför allt vara på tå från start. Laget har ett stort behov av att få igång de poängspelare man nu har att tillgå, då allt för mycket av det offensiva hittills kommit just från Jonssons känsliga fötter.

Återstår att se hur Hoyzer Boyz formerar laget på torsdag, men förhoppningsvis kan man genomgående ställa ett lag på banan där alla spelare är trygga och vana i sina positioner, något som varit lite av en bristvara hittills denna säsong. Gör man det har vi alla förutsättningar att få bevittna en spännande och välspelad match mellan två lag som garanterat kommer tillhöra toppen av serien när tabellen fastslås i höst. Oavsett resultat kommer laget och fansen efteråt att samla tankarna och känslorna på stamhaket Mickel Räv – ytterligare ett skäl att inte missa detta glödheta toppmöte!

Zodiac vs. Hoyzer Boyz
Tor 7 jun 20.30
Hökarängens BP