Hoyzerseger i toppmötet

Efter ett par omgångar med klen poängskörd mot toppkonkurrenterna kunde Hoyzer Boyz äntligen fira en seger på stamhaket Mickel Räv. Tabellettorna Zodiac fick se sig besegrade med matchens enda mål i en jämn och tämligen välspelad match.

Det märktes att mycket stod på spel då tredjeplacerade Hoyzer Boyz på torsdagskvällen ställdes mot serieledarna Zodiac. Matchen börjar något trevande i lågt tempo där bägge lagen känner på varandra, tar gott om tid på sig och likt schackspelare letar efter luckor i motståndarens defensiv. En del nerver spelade säkert också in i en så pass viktig match, där Hoyzer var mer eller mindre piskade att ta poäng för att inte tappa mark mot de andra topplagen.

Ganska snart utkristalliseras ett mönster där för kvällen helsvarta Hoyzer vill rulla bollen genom laget, medan Zodiac försöker slå långbollar bakom eller i ytan framför den hoyzerska backlinjen. Detta ställer till en del problem när de tillåts sticka in bollen på spelare som kommer med fart, men Zodiac tycks drabbas av målfrossa när de närmar sig mål och slarvar bort ett par bra lägen. Hoyzer har bättre längd i anfallen, där Klas Jonsson var åter och i vanlig ordning skapade skräck och kaos i motståndarförsvaret. Men det är Andreas Backlund som får matchens första kanonläge då han egentligen bara har att raka in bollen, men hakas upp i skottögonblicket. Solklar straff!

Mikael Edgren kliver fram för att slå in ledningsbollen men till sin och lagkamraternas fasa slår han den ett par decimeter utanför Zodiackeeperns högra stolpe. Tungt, bittert, men Hoyzerspelarna repar snart mod igen och fortsätter skapa lägen. Närmast är Bjørnar Berger som fri framför mål ska bredsida in bollen men får en fatal felträff så den försvinner upp i buskagen på Högdalstoppen. Zodiac är å sin sida långt ifrån ofarliga och Niclas Josefsson tvingas till ett par kvalificerade ingripanden för att freda Hoyzermålet. När domaren blåser för halvtid är det således fortfarande mållöst.

Andra halvlek börjar på samma vis som den första, med att Hoyzer vill få rull inom laget och Zodiac försöker lyfta längre för att sedan flytta upp folk. Som så många gånger förr är det målkungen Klas ”Frälsarn” Jonsson som visar vart skåpet skall stå på en hoyzerskt inredd grusplan. Han viker in från vänsterkanten, gör sin gubbe och placerar ur snål vinkel in den fram till dess ack så gäckande bollen i nätmaskorna.

Målgest?

Zodiac börjar med målet att trycka upp mer folk i anfallen och det råder under ett par minuter förvirring i Hoyzerdefensiven innan man lyckas dela upp det defensiva ansvaret mellan backar och mittfält. Under den perioden tillåts motståndarna skapa ett par riktigt farliga lägen, där det bara är brist på kyla, målsinne och en storspelande Niclas som står emellan en snabb replik på ledningsmålet. Men Hoyzer repar mod på nytt, ställer sig med ett lägre liggande lag och satsar på kontringar. Det är mycket nära både för Klas och Björn Blomgren att man lyckas punktera matchen.

Istället blir det nervdaller in i det sista. Hoyzer spelar fokuserat och ligger tätt på motståndarna som tvingas passa bollen idel i sidled, söker förgäves skott och när de tycker sig se en lucka går avslutet oftast utanför. Svarta Gamens förkämpar tycks kontrollera matchen, men vid ett par tillfällen blir det smått paniskt då bolljäkeln studsar likt en flipperkula i eget straffområde innan Hoyzerspelare lyckas rensa bort den. Mittfältsgiganten Jacob Zocherman står för den sista befriande sparken innan domaren Jalil Shojaei sätter pipan i munnen och blåser av matchen.

En mycket skön trepoängare för Hoyzer Boyz som med segern går om Zodiac och intar andraplatsen, en poäng efter nya serieledarna GorgonZola FC. En seger som framför allt ska tillägnas kollektivet; den hoyzerska lagmaskinen som åter bevisade att man kan slå alla lag, förutsatt att man jobbar som ett lag! Klas fick göra sitt trettonde mål för säsongen och får nog ändå ses som tungan på vågen denna match och stod för de kvaliteter som saknades i förra veckans förlustmatch.

Med detta återstår bara en omgång innan man tar sommaruppehåll och inget tyder på annat än att Hoyzer Boyz kommer att tillhöra toppen i den tabell, där fem lag ligger inom en spann på fyra poängs skillnad och har skapat rejält avstånd till den jagande bottentrion. Nästa torsdag är det dessutom Hoyzerveckan, vilket gör att det förväntas publikrekord och fotbollsfest då Hoyzer Boyz möter Audilaget Vorsprung durch Technik!