Svarta Gamens lag firar Hoyzerveckan

Sommaruppehållet står för dörren liksom EM i gräsfotboll. Hoyzer vill få ut det bästa av två världar genom att för första gången fira Hoyzerveckan – en orgie i umgänge, fotboll och en och annan kall maltdryck. Initiativtagaren och Hoyzerspelaren Emilie Dawrin listar i ett öppet brev veckans höjdpunkter.

Som vi alla vet är Hoyzer mer än bara en kärlek till fotbollen. Hoyzer är större än så. Hoyzer är en gemenskap som är svårt att förklara för oinvigda. Som en hyllning till denna gemenskap är det dags att införa en Hoyzervecka! Hoyzerveckans främsta syfte är att umgås, både på och utanför fotbollsplanen. Med eller utan öl. I fotbollsskor eller utan.

Hoyzerveckan går av stapeln den 11-17 juni. Då spelar Boyzen vårsäsongens sista match och Girlzen möter fruktade Andrea Doria. Att det europeiska mästerskapet i fotboll startat den veckan är en bonus. Tanken är att Boyzen kommer åker till Kärrtorp och hejar på Girlzen och Girlzen tar sitt pick och pack och åker till Hökarängen.

Måndag 11 juni
Fotbollsträning kl 18.30 på Långholmen! Efter matchen tågar vi iklädda gult (och blått) till närmaste sportbar och tittar på när Sverige premiärspelar mot Ukraina (20.45). Självklart klämmer vi några bärs, som jag har hört betyder något helt annat på norska…

Tisdag 12 juni
Vi möts upp för att titta på några toppmatcher i grupp A. Eller vad sägs om Grekland-Tjeckien? Polen-Ryssland? Pest eller kolera?

Onsdag 13 juni
Karnevalstämning råder på Kärrtorps IP kl 19.15 när Girlzen piskar upp Andrea Doria! Simon Bank, i Andrea Dorias herrlag, river sitt hår och skriver dagen efter en lam krönika om att det var bättre förr.

Torsdag 14 juni
Boyzen fullkomligt krossar tyskarna Vorsprung durch Technik, som önskar att de hade ägnat sig att meka i garaget istället och aldrig har det varit så många snygga tjejer i Hökarängen. Samtidigt. Mickel Räv sätter nytt försäljningsrekord. Avspark 19.00!

Fredag 15 juni
Sverige – England kl 20.45.

Lördag 16 juni – Avslutningsfest
Försommarträning på Långholmen. Efter träningen blir det gemensam pickninck, öldrickande och bad. Vi kanske till och med vågar prova på att byta sport och spela kubb? Klockan 16:00 spelar Södermalms näst bästa lag på söderstadion. Ett perfekt tillfälle för de som vill lära sig en ny snurrfint av Catro-Tello eller några fotbollstermer på amerikanska. På kvällen möts vi upp igen för grillning i en park och lite mera öl och sen går vi ut och dansar till solen går upp.

Söndag 17 juni
För de som överlevt natten (och veckan) och inte fått nog av att den hoyzerska gemenskapen väntar Portugal-Holland eller Danmark-Tyskland. Say no more!

Ska man prioritera över sitt deltagande så bör måndag, onsdag, torsdag och lavslutningsfesten på lördagen premieras.

Vi som klurat på detta hoppas på bra uppslutning! Kom gärna med idéer, synpunkter, förslag på sportbar där vi kan kolla på fotboll etc.

Hoyzerkärlek♥

Mer om Hoyzerveckan på facebook