Skadeeländet fortsätter för Hoyzer

Det är inte lätt att vara Hoyzer ens under den pågående Hoyzerveckan. Inte nog med att klubbens gemensamma EM-samling i måndags bjöd på Europamästerskapens hittills tröttaste match. Man dras dessutom med skador som kan ställa till det rejält såväl då Girlzen ställs mot Andrea Doria på onsdagskvällen som när herrlaget spelar sista matchen inför sommaruppehållet på torsdagen.

Lyckan och euforin vill inte riktigt infinna sig i den täta Hoyzergemenskapen. Skadorna är många, träningsnärvaron låg och EM har börjat dåligt, åtminstone för de i laget som håller på Sverige. Hoyzer Girlz har dessutom en negativ trend att bryta. Skadorna på Lollo Jonsson, Anna Fernlund och Anke Schmidt Felzmann har blivit kostsamma. För att inte tappa tätkänningen helt krävs nog en seger mot Andrea Doria Damer ikväll, vilket man tidigare aldrig mäktat med. Nu tycks förvisso årets upplaga av Doria inte fullt komma upp i samma standard som tidigare då de blåklädda kunnat jogga hem serieseger på serieseger.

Glädjande är att målsprutan Anna Fernlund kan vara aktuell för spel igen. Hon tränade i lördags och fick visserligen kliva av tidigt, vilket dock enligt henne själv främst var av säkerhetsskäl. Eftersom det är Hoyzervecka förväntas storpublik till Kärrtorps Idrottsplats och ett stort följe kommer därefter att bege sig ut på lokal för att bevittna supermatchen mellan Tyskland och Holland!

Hoyzer Boyz nåddes tidigt på onsdagen av ett tufft bakslag då Marco Ortolani fick domen efter skadan han ådrog sig i matchen mot GorgonZola. Korsbandet är skadat och säsongen över för den italienske kantspringaren som fram till dess haft sin bästa säsong i Hoyzertröjan. Oerhört tråkigt för Marco och Hoyzer Boyz, men han är i gott sällskap då såväl Magnus Alakangas, Carlis Fridlund som Daniel Ek kunnat återgå till fotbollen efter korsbandsskador.

Laget får dessutom vänta åtminstone till efter sommaruppehållet på comeback för skadade trion Ola Wiklander, Jimmie Hellström och Alex Dita. Klubbledningen har hittills inte aviserat för några nyförvärv under sommarens transferfönster, men insatta källor gör gällande att man kontinuerligt testar spelare på flertalet positioner om behovet skulle finnas.

Tyvärr tar inte problemen slut där. Hoyzer Boyz får klara sig utan överlägsne skytteligaledaren Klas ”Frälsarn” Jonsson som märkligt nog beviljats spelledigt för utlandsresa. Klas har inte gått av plan utan poäng denna säsong och lagets hittills enda förlust kom just när målkungen saknades. Frågan är således vem eller vilka som kan kliva fram och hjälpa Hoyzer till en nödvändig seger mot bottenlaget Vorsprung durch Technik. Också denna drabbning väntas locka storpublik och i vanlig ordning bär det oavsett resultat av till Mickel Räv efter match.

Om du är totalt ointresserad av sport, fotboll, svettiga män/kvinnor i korta shorts, lockar Svarta Gamens lag med Hoyzerbier vid sidan av gruset. Ta med kontanter!

Andrea Doria Damer vs. Hoyzer Girlz
Ons 13 juni 19.15
Skarpnäcks IP

Vorsprung durch Technik vs. Hoyzer Boyz
Tor 14 juni 19.00
Hökarängens BP