Sista målet vinner!

Onsdagsaftonen bjöd på bästa förutsättningar för fotbollsfest, då kvällssolen slickade gruset och Hoyzer Girlz mötte Andrea Doria på Kärrtorps IP påhejade av en rekordstor publik. Och inte undra på det – med matchen gick den pågående Hoyzerveckan in i sitt intensivaste skede.

Publiktrycket var enormt redan inför matchstart och det var inga tvivel om att Hoyzer dominerade på åskådarplats. Dessvärre rådde det omvända på planen, där Hoyzer Girlz, kanske aningen tagna av stundens allvar, inte alls hängde med i svängarna till en början. Andrea Doria hade fått tillbaka flera av sina tongivande spelare och skapar omedelbart tryck mot ett stirrigt Hoyzerlag och innan klacken hunnit dricka mer än en Hoyzerbier ligger Svarta Gamens förkämpar under med 0-3.

Trots publikens vilda peppningar och skämtsamma gliringar mot domaren börjar Hoyzer Girlz hänga med huvudet, tar inte hemjobbet och tappar markering och presspel totalt. Viljan finns där, färdigheten också, men organisation och lagmoral tycks ha ställt sig med supportrarna vid sidlinjen och tagit en öl. Av denna anledning kliver ett bistert gäng Girlz av planen i halvtid med 0-5 som ett skrubbsår i själen.Supportrarna fortsätter stötta helhjärtat och några väl valda ord måste ha sagts inom laget i pausen, för det är ett pånyttfött Hoyzer Girlz som kliver in till andra halvlek. Plötsligt går man in i duellerna för att vinna dem, börjar snacka med varandra, ger understöd och är först på andrabollarna, springer kopiöst både offensivt och defensivt. Mycket riktigt kommer chanserna allt eftersom.

Om första halvlek var spel mot ett mål är det nu spelmässigt utjämnat med ett visst övertag för Hoyzer Girlz. Man riktigt ser hungern i Girlzens ögon, medan Doriaspelarna tycks betydligt mättare och förmodligen även aningen rädda för de näst intill övertaggade Hoyzerna.

Till slut bär det frukt! Anna Fernlund lyckas lirka in bollen mellan sina bevakare, trycker in den mycket välförtjänta reduceringen och förlöser ett måljubel av sann derbykaraktär. Det blir dock även matchens sista mål, men kändes som en halv seger och upprättelse efter kollapsen i första halvlek. Och visst heter det ”sista målet vinner”!

I sann Hoyzeranda firades förlusten mer eller mindre som en seger på stamhaket Mickel Räv och inte lär det bli sämre ikväll då Hoyzer Boyz avrundar vårsäsongen, förhoppningsvis med lika stor publiktillströmning och tre pinnar till gamboet. Avspark kl 19 på Hökarängens bollplan!