Hoyzer Boyz vände och vann

På pappret såg det ut som att Vorsprung durch Technik skulle vara en munsbit för Hoyzer Boyz, men torsdagens drabbning blev onödigt spännande efter en bedrövlig matchinledning som länge präglade matchen.

Hoyzer har haft stora problem med skador och frånvarande spelare, vilket märktes på den lite provisoriskt hopsatta laguppställningen inför vårsäsongens sista match. Den stora frågan var vem som skulle göra målen i avsaknad av lagets stora målkung Klas Jonsson och efter en minst sagt darrig inledning tycktes tvivlen befogade.

Svarta Gamens lag uppträdde onödigt stressat, gjorde enkla misstag och hade svårt att hitta positionerna. Inte blir det bättre när lagkapten Carlis Fridlund står och sover vilket utnyttjas av en motståndare som lite turligt lyckas skjuta bollen mellan benen på Hoyzerkeepern Niclas Josefsson och in i nätmaskorna. Trist för Niclas som av allt att döma gjorde sin sista seriematch för Hoyzer Boyz innan flyttlastet bär av åt Finland till.

Målet blir startskottet på en hoyzersk offensiv som saknar riktig skärpa, men sakta börjar det osa mål. Motståndarna försöker lyfta långt men Hoyzerförsvaret plockar bort det mesta utan några större problem. Svarta Gamens lag tycks sakna idéer för sista tredjedelen av planen och man har svårt att omvandla bollövertaget till de där riktigt heta målchanserna. Istället hotar man mest på fasta situationer där det vid flera tillfällen blir rejält rörigt framför målet.

Motståndarna sticker upp med ett par halvfarligheter men får tillbringa alltmer tid på egen planhalva, där de dock lyckas freda målet in i halvtidsvilan. Pausen blir en utdragen historia efter att Vorsprung durch Technik desperat skramlat för få ihop till domararvode, medan Hoyzerspelarna är ivriga att glömma bort en mindre bra första halvlek och ge sig på den andra.

Väl igång sätter Hoyzer högre press, börjar vinna boll och hitta varandra i passningsspelet. Man äter sig sakta närmare ett kvitteringsmål men saknar marginalerna. Hela laget deltar i offensiven som bär frukt då motståndarna tar till fula medel och får syna det gula kortet. Frisparken strax till höger om straffområdet inbjuder till en känslig vänsterfot, tillhörande Bjørnar Berger, som snyggt smeker in den efterlängtade kvitteringen bakom en skymd målvakt.

Hoyzer fortsätter att ligga på för ett ledningsmål men Vorsprung durch Technik reder ut sin femminutersutvisning, som dock enligt domarkontrollanten på sidlinjen inte varade längre än knappt tre minuter(!) Men motståndarna är trötta, griniga och drar på sig onödiga frisparkar. På en av dessa testar Jacob Zocherman ett avslut, som styr via John Hardy Hollingworth och i mål. 2-1 till Hoyzer Boyz och sort jubel såväl bland spelarna som de tillresta supportrarna.

Motståndarna försöker med en sista kraftansträngning få till en offensiv men har svårt att skapa riktiga chanser. Hoyzer ser åter lite darriga ut som i matchinledningen, men fortsätter att jobba hårt för att behålla den ack så viktiga ledningen. Det blir ett par nervösa minuter i slutskedet då Vorsprung durch Technik lyfter hela laget på ett par fasta situationen, men efter sisådär 40 spelade minuter blåser domaren slutsignal.

Lättnad i Hoyzer Boyz som knappast stod för en toppinsats, men ändå metodiskt kämpade sig in i matchen efter en svag och svajig inledning. Nu kan man gå in i sommaruppehållet med ett perfekt slagläge, blott en poäng bakom serieledande GorgonZola FC. Förhoppningsvis har man ett mindre skadedrabbat och mer samspelt lag att ställa på banan då säsongen startar om i augusti!