Hoyzer Girlz tog ledigt med övertygande vinst

Efter tre raka förluster kunde Hoyzer Girlz äntligen ta en fullpoängare då man slog Sju Sorters Kakor med 3-0. Med detta håller man kontakten med det extremt täta mittenskiktet av serien och kan med ett visst lugn gå in i den mindre intensiva sommarperioden. Girlzens Emilie Dawrin delar med sig av sina tankar kring matchen och säsongen hittills.

En övertygande seger mot Sju Sorters Kakor måste känts gött, eller?
– Det känns fruktansvärt bra! Tyvärr missade jag första matchen mot kakorna i säsongspremiären där vi tyvärr inte lyckades få i ordning på bytena, vilket resulterade i en förlust. Att kunna tvåla till dem innan sommaruppehållet känns därför extra skönt.

Berätta lite om matchen!
– På grund av skador och stundande midsommarfirande fick vi låna in tre nya spelare till matchen. Till målvakt lånade vi in Katarina, som Anneli och jag spelat fotboll med i vårt jobblag. Hon gjorde en kanonmatch och en avgörande räddning, där hon dök ner vid första stolpen och stötte ut bollen när matchen stod och vägde i första halvlek. De två andra spelarna vi lånade in, Anna och Sofia, stod även de för stabila insatser. Med tre nya spelare i startuppställningen blev det dock lite turbulens i inledningen av matchen innan vi började hitta varandra på planen. Efter 5-7 min kom Hoyzers första riktiga farlighet och sen rullade det på och vi tog över matchen. I slutet av första kom utdelningen där Lina sköt en inspark från höger sidlinje som letade sig in bakom backar och målvakt så att jag kunde peta in den. Mitt första mål för säsongen och det absolut fulaste i min Hoyzerkarriär, men 1-0 till oss i halvlek!

– I andra fortsatte vi att pressa på och vinna boll på mittplan. Tara kämpade på, trots halsont och feberkänning och var överallt på planen och slet. Till slut fick hon utdelning när jag sköt in en hörna som hon stötte in i nättaket. 2-0 till Hoyzer! Efter det målet började kakorna hänga med huvudet och solen och värmen började ta ut sin rätt för båda lagen. Hoyzer kämpade dock på och precis innan slutsignalen vann spelade Sofia fram bollen som till slut, efter att Petra röjt undan försvararna, nådde Sofies tå, 3-0 till Hoyzer! En kollektiv insats där vi alla tog ansvar och spelade för den Hoyzerska hedern! Ett extra plus till Anke, som står med oss vid varje match, trots en gipsad arm, och skriker och hejar!

Hur skulle du sammanfatta Hoyzer Girlz vårsäsongen?
– Resultatmässigt har inte vårsäsongen blivit vad vi hade hoppats på. Hoyzer är bland de tre bättre lagen i serien och det är i toppen vi hör hemma. Efter förlust i inledningsmatchen bet vi ihop och vann några matcher för att sedan börja förlora igen. Skador, problem med byten och positionsspelet har gjort att vi inte presterat så som vi kan och ibland har börjat hänga med huvudet och inte kämpat för varje boll. Spelmässigt tycker jag dock att vi har blivit bättre än förra säsongen. När jag började i Hoyzer i augusti 2011 var det mest långbollar upp på yta och nu har vi börjat rulla boll, vända på back och målvakt, börjat dribbla, vågar skjuta och, framför allt, vi spelar som ett lag. Därför känns det extra bra med en vinst i sista matchen så att den negativa trenden kan brytas och vi kan börja blicka fram mot en segerfylld höst. Mitt bästa minne från vårsäsongen är när vi vann mot Ulven Babes. Det var en fantastisk match där vi visade hjärta och smärta eftersom Ulventjejerna går mer på kropp än att tänka med sin knopp.

Vad ska ni jobba på under sommaruppehållet?
– Med en sådan jämn serie där alla kan vinna mot alla gäller det att vi krigar för seger i varje match, att vi aldrig slappnar av. För att kunna nå topp tre i tabellen så måste vi jobba med positionsspelet, då vi  under match ofta kan bli tre spelare på samma boll. Vi måste även träna på bollbehandling och våra skott. Vi måste bli bättre på att våga hålla i bollen och inte skjuta iväg den så fort vi blir stressade. Under sommaren kommer vi att träna på just detta och vårt första styrkeprov bli Hoyzer Cup i augusti.

Förra veckan var ju den internationella Hoyzerveckan, vilket väl måste betecknas som en stor succé. Kommentarer kring detta och vad är nästa stora grej för Svarta Gamens gäng?
– Vad ska man säga om Hoyzerveckan egentligen? När idén om en Hoyzervecka först kläcktes hos mig så var jag lite osäker på om det verkligen var en bra idé. Kommer folk dyka upp? Är det för mycket hybris att anordna en hel vecka? Kommer vi tröttna på varandra? När jag sedan pratade med andra i laget om idén och alla visade stort engagemang visste jag att det var rätt.

– Jag är otroligt nöjd med Hoyzerveckan, det har varit full uppslutning vid nästan varje aktivitet och jag tror jag talar för alla när jag säger att vi har haft det sjukt kul! Resultatmässigt var Hoyzerveckan däremot den värsta fotbollsveckan i mitt liv, där Sverige förlorade två EM-matcher, Hoyzer Girlz förlorade och mitt kära Bajen förlorade. Men känslomässigt var det en stor framgång. Kärleken till Hoyzer har växt, förhoppningsvis för alla, och som ett visst Partille-pack sa sent en kväll på Mikael Räv förra veckan, Hoyzer är ens trygga punkt i livet.

– Nästa stora grej är såklart Hoyzer Cup vilket jag redan nu kan säga kommer bli en stor succé! Sedan finns planer på att anordna en till Hoyzervecka i höst, men en mer lightversion där vi dock avslutar med en hejdundrande avslutningsfest!