Ovisst i Hoyzer inför omstarten

På onsdag respektive torsdag kväll startar serien om för Hoyzer efter en lång och lågintensiv sommar. Liksom i seriepremiären ställs Svarta Gamens herrar mot FC Anonymous, medan det för Hoyzer Girlz vankas returmöte mot Tillsammans med Bättre förr. Två matcher som i våras gav full pott till våra gulklädda hjältar!

En sommar utan riktig sommarkänsla lider mot sitt slut, men för att ta det goda med det onda får man istället se fram emot korpfotbollens höstsäsong! Serien startar om vilket för Hoyzer Boyz del innebär ett returmöte mot FC Anonymous. I vårpremiären hängde ynglingarna med skapligt i en halvlek innan det lossnade för Hoyzer som kunde göra lite som de ville i en match där Klas ”Frälsarn” Jonsson antecknades för sju av målen i 8-2-vinsten. Således en i slutändan tämligen enkel resa för Svarta Gamens förkämpar och halvvägs in i serien kan konstateras att det är toppen som ställs mot botten på torsdagsaftonen.

Det största hotet mot en ny trepoängare för Hoyzer Boyz är den psykologiska försåtsmineringen att ta ut segern i förskott och kliva in på gruset med inställningen att det ska gå lika smärtfritt som i andra halvlek senast. Anonymous lär vara seriejumbo, men har sålt sig dyrt i flera matcher. I sista omgången innan uppehållet skakade de självaste serieledarna GorgonZola som dock till sist kunde ta hem segern i en match med tydlig hawaiikaraktär.

Klas hade stor show i seriepremiären – repris på torsdag?

Hoyzer kommer också till start tämligen ringrostiga efter ett uppehåll med dålig träningsintensitet. Således kan man ställa diverse frågor om formkurvan och skadeläget efter sommaren. I våras var det stora problemet att man saknade utpräglade strikers som kunde kliva fram då Klas Jonsson saknades, ett problem som av allt att döma kvarstår inför hösten. Än mer oroande är att man ännu inte helt löst målvaktsfrågan, då stabile Niclas Josefsson sannolikt gjort sin sista seriematch i den vadderade burväktartröjan med Svarta Gamens vackra emblem.

Återstår att se om laget har vad som krävs för att fortsätta på den inslagna vägen från i våras och hänga med i tabelltoppen, där man ligger blott en poäng bakom serieledarna. Lagmaskinen Hoyzer har i vanlig ordning blandat och gett. Ofta med en känsla av att man letar efter den där extra växeln som, i kombination med att bli jämnare sett till hela matcher, kommer att krävas om man ska knipa den efterlängtade seriesegern.

Också Hoyzer Girlz har varit ojämna under seriens första halvlek, men till skillnad från hos storebrorsorna har det märkts desto mer i tabellen. Man parkerar precis ovanför nedflyttningsstrecket i seriens oerhört täta mittenskikt, där blott två poäng skiljer sjuan från tvåan. Girlzens sjätteplats är således något missvisande och man borde inte göra för stor sak av att onsdagskvällens motståndare Tillsammans med Bättre förr för tillfället parkerar på andraplatsen. Det skiljer endast en poäng lagen emellan.

Segerdans för Hoyzer Girlz också på onsdagkvällen?

I våras slutade mötet 2-0 till Hoyzer vilket borde göra laget till lite av favoriter, men truppen har varit hårt skadedrabbad. Till onsdagens match får man fortsätta klara sig utan suveräne Lollo Jonsson i mål. Frågetecken också framåt där lagets främste poängspelare Anna Fernlund dragits med skador till och från. Nu är det en stukad fot som kan ställa till det, en skada som enligt källor med ”insyn i klubben” lär ha uppstått som en följd av den potentiellt dödliga kombinationen alkohol och träskor. Det blir garanterat en spännande match i en omgång där många platsbyten lär ske i tabellen.

Extra intressant att avläsa matchformen i veckans dubbelmöte då såväl Hoyzer Boyz som Hoyzer Girlz nu på lördag ska spela den egna grusturneringen Hoyzer Cup, där herrarna dessutom ska försöka försvara titeln!

Hoyzer Girlz vs. Tillsammans med Bättre förr
Ons 15 aug 20.45
Kärrtorp IP

FC Anonymous vs. Hoyzer Boyz
Tor 16 aug 19.45
Hökarängens BP