Hoyzer Boyz försvarade cuptiteln

Som vanligt var vädergudarna barmhärtiga när det på lördagen nalkades Hoyzer Cup. Det är synd att gnälla på värme och sol efter en tämligen medioker sommar, men det var en del som gjorde just detta när de totalt utslagna i horisontalläge spelat klart turneringen och dessutom kunde konstatera att Hoyzer Boyz förvarat sina egna färger och cuptiteln i den egna endagarsturneringen.

Tredje upplagan av Hoyzer Cup är avgjord och precis som senast den spelades 2010 kunde Hoyzer Boyz efter många täta matcher titulera sig cupvinnare! Men det var ett tufft spelschema i sensommarvärmen som skördade en del offer under dagen.

Efter avhopp i sista stund signerat Ulven spelades grupp A i dubbelmöten om 2×15 minuter. Hoyzer Boyz hade en klar fördel av bredden i truppen, medans andra lag mattades allt eftersom. Efter sex täta matcher kunde konstateras att det blev tidig dusch för The Polisbilsvomerikz, medan Hoyzer Boyz och Mätcenter kvalificerade sig till semifinaler.

I grupp B var det desto tätare när Andra Sidan BK, Åsen FF, One Boys och Hoyzer Girlz gjorde upp om de två slutspelsplatserna. Hoyzers damlag lånade in ett par spelare från herrlaget och stod sig bra mot de övriga lagen. Tyvärr räckte det inte till poäng i någon av matcherna, även om det var ytterst nära. Tillsammans med Andra Sidan BK fick man ägna sig åt dagens huvudaktivitet vid sidan av fotbollen, dvs bälga Hoyzerbier och Petra Åslunds delikata specialmeny dagen till ära.

One Boys tog sig lite otippat till semifinal där de ställdes mot Hoyzer Boyz som inte tappat en enda poäng på de fyra matcherna i gruppspelet. Hoyzer behärskade matchen, men One Boys sålde sig dyrt, kämpade och slet in i det sista och det var först i slutminuten Svarta Gamens förkämpar kunde punktera matchen med ett vackert 2-0. Samtidigt stort av One Boys att ta sig så långt och utmana in i det sista!

I den andra semin ställdes Mätcenter mot en av förhandsfavoriterna; Åsen FF. Också här fick vi se en tuff match, där Åsen tog ledningen med 2-0 innan Mätcenter lyckades reducera och i slutminuten lyfte hela laget inklusive målvakt för att försöka nå en förlängning. Tyvärr för dem kom slutforceringen för sent och Mätcenter fick precis som senast i Hoyzer Cup respass i semifinalen.

Cupens höjdpunkt blev således lite av en drömfinal mellan Hoyzer Boyz och Åsen FF, ett lag Svarta Gamens förkämpar aldrig lyckats besegra i tävlingssammanhang. Men återigen hade man stor nytta av bredden i truppen, då Åsen helt saknade folk på bänken. Hoyzer spelar smart, låter bollen göra jobbet och motståndarna springa sig ännu trötta. Trots ett stundtals markant spelövertag har man precis som i tidigare matcher svårt att få till avsluten och i halvtid är det fortfarande mållöst.

Hoyzer fortsätter att trycka på och en av cupens mest framträdande spelare, Alex, kröner sina tidigare fyra mål med ett perfekt inspel som Tim Nellfors kan stöta in vid Åsenkeeperns första stolpe. Stort jubel hos såväl Hoyzerspelare som supportrarna utanför sidlinjen. Åsen satsar allt framåt, men har inte riktigt orken att få till någon bestående press, samtidigt som Hoyzer spelar disciplinerat och inte bjuder på något i defensiven. I slutminuten uppstår ett par fasta situationer för Åsen, men med fortsatt bra försvarsspel och en alltid lika stark målvakt i nyblivna finlandsproffset Niclas Josefsson, som förmodligen gjorde sina sista matcher i Hoyzer Boyz, känns uddamålsledningen aldrig riktigt hotad.

När domare Johan Jäderlund blåser slutsignal utbryter det stora segervrålet i Hoyzerled och Svarta Gamens gäng fick liksom senast i Hoyzer Cup dricka skumpa och dansa segerdans. Redaktionen vill tacka alla funktionärer, supportrar och framför allt deltagande lag för starka och sportsligt oklanderliga insatser, tuffa matcher och en rolig dag i grusets och kamratskapens tecken. Hoyzer kan stolt suga på cupkaramellen tills nästa gång turneringen går av stapeln 2014!