Tre nya mål av ”Frälsarn”

Hoyzer Boyz är inne i ett härligt stim just nu. Utan att spela på topp kunde man tämligen komfortabelt ta en ny seger, vilket också innebar att man seglade upp som ny serieledare. Stor segerorganisatör var, som så många gånger förut, Klas Jonsson. Tre nya mål gav svar på tal till de som velat göra gällande att målstimmet från i våras var ett avslutat kapitel.

Grattis till segern och serieledningen! Hur var känslan efter matchen?
– Tack så mycket. Känslan efter matchen var naturligtvis på topp. Många kände sig fortfarande lite trötta efter Hoyzer Cup och det märktes i spelet emellanåt. Därför var det ännu skönare att vi lyckades vinna så pass komfortabelt trots att vi inte spelade så bra som vi kan göra. Uttrycket “en dag på jobbet” sammanfattar insatsen ganska väl.

Hur kom målen till?
– Det första målet kom till efter en fin brytning och snabb djupledspassning av John Hollingworth. Jag fick bollen i steget, lyckades tunnla den sista backen och sedan gå förbi målvakten och lägga in den i öppet mål. Det andra kom efter en fin lång passning från Anders Gunnarsson. Jag hade en back i ryggen som missbedömde den höga studsen och blev kvar på hälarna när jag vände runt honom. Målvakten rusade ut men jag hann få en tå på bollen innan han hann fram.

– Vid det tredje målet fick jag även då en djupledspassning, denna gång av vår energiske kantspringare Micke Ek. Han fortsatte sin löpning och tillsammans med nyförvärvet Anton Knopff drog han isär försvaret och öppnade upp en fin yta för mig i mitten. Avslutet gick lågt och målvakten som lämnats ensam hann inte reagera. Vårt fjärde mål var en delikatess. Deras målvakt hamnade långt ut i planen efter en utrusning. Micke Ek spelade fram Anders Gunnarsson, som följt med fint i offensiven. Anders grundlurade den sista försvararen genom att i farten lätta bollen över honom och ensam med målet nicka in den på andra sidan. Vackert!

Serieledningen fick olyckskorparna att börja kraxa om att ”Hoyzer inte kan försvara en ledning”. Hade det varit att föredra att ligga i fortsatt slagläge i tabellen?
– Olyckskorparna kan kraxa hur mycket de vill. Den Svarta Gamen kommer inte att vika ned sig i år. Vi har en stark trupp, ett stabilt grundspel och en stark vilja att plocka hem serien. Om vi får hålla truppen intakt och slippa skador så tycker jag att vi har en god chans att göra det. Även om det finns flera lag som självklart kommer göra allt för att få oss vingklippta på säkerligen både ärliga och oärliga sätt.

Nu väntar fyra oerhört viktiga matcher mot toppkonkurrenterna, närmast mot San Marino som slog tidigare serieledarna GorgonZola. Hur ser du på den rafflande fortsättningen av serien?
– Det är verkligen upplagt för en spännande höst. Våra chanser beror mycket på om vi kan bibehålla den hittills sett frekventa närvaron av spelare. Det finns några bra lag i den här serien och vi har tuffa matcher kvar att spela. Om vi får slippa skador och andra anledningar till frånvaro av spelare, bibehåller samma inställning till matcherna och inte slappnar av, så anser jag att det finns en god chans att vi står som segrare när alla poäng delats ut.