Hoyzerredaktionen gör en pudel

Det ska inte få hända, men har nu hänt två gånger om. Det är alltid oförlåtligt, men extra illa när det drabbar klubbens båda nyförvärv. Vi på Hoyzernytt tar vårt ansvar och ber de drabbade, samt andra som tagit illa vid sig, om ursäkt.

Det var efter veckans 4-1-seger mot Hönsängen IF som Tryckfels-Nisse var i farten. För en gångs skull kunde ingen från den ordinarie redaktionen vara närvarande på matchen, så istället ombads spelande skribenten John Hardy Hollingworth skriva ett referat. Men någonstans brast det i rutinerna och det som inte ska få hända, ja, det hände!

Hoyzers nysignerade målvakt Johan Javelius gjorde en mycket bra tävlingsdebut i Hoyzer Boyz, men förärades inte prestationen då denne beklagligtvis omnämndes som ”Johan Gravelius”. Vi vill betona att klubbens nye förstemålvakt heter Johan Javelius och inget annat! Johan själv reagerade med viss häpnad och snart ställdes redaktionen mot väggen för sitt frapperande misstag.

Knopff och Javelius initieras i Svarta Gamens gemenskap med varsin Hoyzer Shot

Till en början skyllde artikelförfattaren John Hollingworth och ansvarig utgivare på varandra, även om sömnbrist snabbt blev huvudmisstänkt i målet. Både John och Hoyzernytts ansvarige utgivare har nämligen precis fått barn. Men det är förstås en klen tröst för de drabbade. John hade dessutom bett redaktionen att korrigera hans text, och de hade åtminstone närvaro att denna gång korrigera efternamnet på höstens andra nyförvärv, Anton Knopff. Denne fick nämligen sitt namn felstavat (”Knoppf”) i reportaget från segern mot FC Anonymous i omstarten av serien, men denna gång var då lyckligtvis korrläsaren mer vaken.

Hur som haver; en pudel är på sin plats. Vi lägger oss platta och ber tusen gånger om ursäkt! Vi har inte haft för avsikt att nedvärdera eller göra oss lustiga över de nya Hoyzerspelarnas efternamn. Förlåt! Som redaktörer och skribenter ska man naturligtvis kunna begära att vi ska kunna stava namnen på alla i truppen i sömnen, om så krävs. Vi lovar att inte göra om det och ska se över våra rutiner gällande korrläsning och redigering innan publicering. Redaktionen vill också passa på att hälsa de berörda spelarna välkomna till världens koolaste klubb: Hoyzer!