Tung förlust för Hoyzer Boyz

Lite sämre när det gäller, är ett gammalt ordstäv i Hoyzermun och det stämde verkligen när man ställdes mot formstarka San Marino. Spelet stämde inte, det var nervöst och fullt av misstag och märkliga beslut över hela banan, vilket till slut straffade sig. Hoyzer tvingades konstatera att säsongens andra förlust var ett faktum, en nollpoängare som nog de flesta spelarna kände var oerhört onödig.

Hoyzer Boyz hade en serieledning att försvara när man på torsdagskvällen ställdes mot San Marino. Dessa hade i omgången innan visat på fin form genom att vara första lag att sno samtliga tre pinnar av tidigare tabellettorna GorgonZola, genom påpassligt kontringsspel och snabba omställningar.

Hoyzers medicin mot detta var att spela sitt eget spel och låta bollen göra jobbet. Men till en början funkar det inte alls. Laget ser skärrat ut, gör enkla saker svåra och får inte alls till positions- och grundspel. Man bjussar gång på gång motståndarna på bollen efter märkliga bolltapp men lyckligtvis har inte San Marino riktigt skärpan att skapa några farligare chanser. Spelet är stundtals tufft och det är nästan konstigt att inga kort delas ut under en period då det ligger spelare ner efter i princip varje duell.

San Marino flyttar upp folk för att få bättre längd i sina anfall, men det är inte riktigt deras melodi. Istället är det Hoyzer Boyz som kan kontraslå och Ola Wiklander, som gjorde seriepremiär efter sin fotskada, kan löpa sig fri och iskallt placera in ledningsmålet. Det blir den medgång som Svarta Gamens förkämpar behöver och plötsligt spelar man med större lugn, har bra koll på motståndarna och tar över initiativet i matchen. 1-0 står sig dock in i halvtid.

Wiklanders lyckade comeback var ett av få glädjeämnen denna afton

Andra halvlek börjar ganska bra; Hoyzer spelar lite lugnare och skapar ett par lägen att utöka. San Marino har inte mycket till eget spel utan fortsätter oftast slå långt på sina forwards som försöker skarva vidare på djupledslöpare. Eller också, som sker alldeles för ofta, bjuds de på bra omställningslägen efter att Hoyzer drällt med bollen på mittplan. Det är dock en markeringsmiss på en fast situation som blir ödesdiger för de gultröjade, då en San Marino-spelare ostört får nicka in kvitteringen bakom Johan Javelius i Hoyzermålet.

Inte blir det bättre av att Javelius strax därpå missbedömer en studs som blir till en perfekt lobb och den hoyzerska ledningen är plötsligt omvandlad till ett underläge. Genomklappningen fortsätter: Hoyzer försöker pressa framåt, men fortsätter vara vårdslösa med bollen och ytterligare ett tapp bjuder San Marino på ett 3-mot-1-läge där en sopren motståndare kan placera in 1-3. Tungt för Hoyzer!

Men efter tre ganska onödiga baklängesmål vaknar laget till och inleder en rejäl forcering. Man skapar chanser, men tiden lider och matchklockan står på 38 minuter när John Hollingworth till sist efter fint kombinationsspel och en delikat framspelning av Ola Wiklander, kan sätta reduceringen. Med blott två minuter kvar på klockan satsar man allt framåt och skapar ett par riktigt farliga lägen. Men marginalerna var inte med Hoyzer denna afton, och det blir inga fler mål. En väldigt onödig förlust, där spelet inte alls stämde och där misstagen i slutsummeringen var för många för att man skulle kunna komma undan med poäng och San Marino tackade och tog emot.

Ett för kvällen blekt Hoyzer fick se sig detroniserade från serieledningen och nerflyttade till tredjeplatsen, men har fortfarande allt i egna händer då nygamla tabellettorna GorgonZola och tvåorna Zodiac finns kvar på spelschemat!