Hoyzer breddar truppen på längden

Det var relativt tidigt klart att Niclas Josefsson skulle bli finlandsproffs och att Hoyzer Boyz skulle behöva hitta en ersättare på målvaktsposten. Johan Javelius hade inte på samma tunga meriter som Josefsson, men fruktade inte utmaningen, provspelade och erbjöds kontrakt lagom till omstarten av serien. Med detta har Svarta Gamens lag dessutom slagit nytt längdrekord, då det lovande nyförvärvet mäter en bit över två meter!

Namn: Johan Javelius
Födelseår: 1986
Födelseort: Örebro
Längd: 204 cm
Matchvikt: 93 kg
Tröjnummer: 49
Position: Målvakt

Stort grattis! Hur känns det att vara Hoyzers nya målis?
Tack! Det känns otroligt bra. Lite nervöst förstås, de hoyzerska stolparna har ju tidigare patrullerats av något slags levande legendar, varför det känns som att jag har mycket att leva upp till. Men jag känner mycket stöd från laget och kommer vara hundra procent hängiven uppgiften.

Hur kom det sig att du valde spel för Hoyzer Boyz?
Jag fick erbjudande om att provträna en regntung kväll på Långholmens grusplaner. Det jag fick se var kamratskap, klubbhjärta och skrapsår. Jag förstod av samma sak skulle krävas av mig, att skulle jag vara med skulle jag vara det helhjärtat. När kontraktsskrivande kom på tal hade jag redan pratat igenom möjligheten att det skulle hända med familj och vänner. Det stöd jag kände från dem gjorde att beslutet kändes enkelt. Frågan var om jag skulle satsa eller inte, när det beslutet väl var taget var Hoyzer det självklara valet.

Javelius kritar på för Hoyzer under överinseende av Andy Backlund.

Vad har du hunnit få för uppfattning såhär långt av klubben?
Som jag sa så är Hoyzer för mig kamratskap, klubbhjärta och skrapsår. En klubb mitt i, och mycket mer än, grusfotbollen.

Hur kom det sig att Hoyzer Boyz fick upp ögonen för dig?
Jag tror att Hoyzer uppskattar min orädda och stundtals dumdristiga inställning till att vakta målet. Sen jag började träna med Hoyzer har mina knän inte varit hel en enda stund och i skrivande stund har jag vad jag misstänker vara ett sprucket revben.

Berätta lite om dig själv som spelare och människa!
Jag är en orädd målvakt. Min inställning är att jag ska vara i vägen för bollen. Det behöver inte vara vackert och det behöver inte vara graciöst, men jag ska vara i vägen. Jag försöker att alltid ge så mycket som jag kan vare sig det är träning eller match. Jag gillar att jobba hårt helt enkelt.

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget?
Mina förväntningar på laget är samma som på mig själv. Vi ska göra allt vi kan – inte bara för att vinna matcher, serier och cuper – utan också för att vara ett lag.

Kanske en hälsning till de hängivna Hoyzerfansen?
Tack för allt stöd!