Ska Hoyzer Boyz haka på guldtåget?

Förra veckan tappade Hoyzer sin högst tillfälliga serieledning efter säsongens andra förlust. Ett kontringsskickligt San Marino utnyttjade några misstag, vände underläge och vann. Ikväll måste Hoyzer Boyz studsa upp igen om man vill fortsatt vill vara med i guldstriden.

Svarta Gamens lag åkte på en näsbränna i förra omgången. San Marino fick sin revansch efter uddamålsförlusten i våras och Hoyzer grämde sig dessutom över det sätt man tappade matchen på. Lagmaskinen drabbades av motorhaveri och när man väl knuffat igång den igen var skadan redan skedd, tiden för knapp och underläget för stort för att man skulle hinna ikapp.

Förhoppningsvis har man lagt debaclet till handlingarna för att fokusera på seriens rafflande avslutning. Kvar har man både tabellettan och tvåan, vilket gör att man fortsatt har saken i egna händer. Men först krävs sannolikt en seger mot 128 Underdogz, tillika ett av de få lag som stulit poäng av Hoyzer Boyz denna säsong. I vårmötet såg Svarta Gamens förkämpar länge ut att vända underläge till en trepoängare i en tät men inte särskilt välspelad match, men domaren klev in på övertid och hittade en osannolikt billig straff som innebar oavgjort.

Sedan dess har en del vatten runnit under broarna, Underdogz har tappat till toppkvartetten, men Hoyzer har förhoppningsvis lärt från senast att det inte nödvändigtvis är så stor skillnad lagen emellan som poängen visar. Svarta Gamens förkämpar har dessutom revansch att ta på sig själva efter förra veckans snöpliga förlust och kommer garanterat vara taggade för uppgiften.

Guldstriden är i högsta grad raffinerad och en krydda i kvällens omgång är det renodlade toppmötet mellan Zodiac och GorgonZola. Det ger också Hoyzer ett gyllene läge att ta vinna viktiga poäng gentemot åtminstone ett av dessa lag. Men allt detta är naturligtvis under förutsättningen att man gör sitt jobb ordentligt ikväll. Grunderna måste sitta, man måste hitta positionsspelet och tryggheten. I sina bästa stunder är Hoyzer Boyz seriens starkaste lag, men man har i vanlig ordning visat på en oroande låg lägstanivå.

Måtte allt gå Svarta Gamens väg ikväll så att spelare och fans får skåla segeröl på Mickel Räv efter matchen!

Hoyzer Boyz vs. 128 Underdogz
Tor 6 sep 19.00
Hökarängen BP